AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιουλ 2015

Το Ίδρυμα Λάτση χρηματοδοτεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής μεταναστών στη Σάμο


Δύο στελέχη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, οι Ράλλης Κιράνης και Αθηνά Σπανάκη, επισκέφτηκαν την Τρίτη την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής μεταναστών και ενημερώθηκαν για  τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω της αδυναμίας της Κεντρικής Διοίκησης να εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις ως προς τη διατροφή αλλά και την περίθαλψη των παράτυπα εισερχόμενων μεταναστών στα νησιά μας.

Η επίσκεψη αυτή ακολούθησε την επίσκεψη, τη Δευτέρα, της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, στα γραφεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Ιωάννη Σ. Λάτση στην Αθήνα και της συνάντησής της με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, όπου  παρουσίασε το πρόβλημα που υπάρχει στη Σάμο. Συνεννόηση με επιτελικό στέλεχος του  Ιδρύματος  Λάτση για το ίδιο θέμα έκανε και ο Βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης.
Σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Σάμου υπό τον  Αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Κατρακάζο, με τη συμμετοχή των δύο στελεχών του Ιδρύματος Λάτση και εκπροσώπων της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διατροφή των μεταναστών, έγινε αναλυτική και επί αρκετές ώρες προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πρόθεση του Ιδρύματος για άμεση βοήθεια. 

Έτσι, αποφασίστηκε να συνεχιστεί και την Τετάρτη η σίτιση  - η οποία θα έπρεπε να διακοπεί, αφού και η οικονομική συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου εξαντλήθηκε το βράδυ της Τρίτης - και η συνδρομή του Ιδρύματος να δώσει τη δυνατότητα για παράταση ορισμένων ημερών, μέχρι  η Κεντρική Διοίκηση να βρει λύση.