AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιουλ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Χοντρό Βουνό!

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μαλαγάρης - Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή στο Χοντρό Βουνό της βορειοανατολικής Σάμου συμμετείχε τη Δευτέρα ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου (Σ.Α.Σ)!

Δείτε πώς περιγράφει ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, την εμπειρία του από τη συμμετοχή του, μαζί με άλλα μέλη του συλλόγου, στην επιχείρηση:

"Σήμερα στις 05:51 το πρωί κληθήκαμε από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου να υποστηρίξουμε την επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Χοντρό Βουνό.

Με το σκάφος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, τη Γοργώ, μεταφέραμε πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών από το Ποσειδώνιο στην βραχώδη ακτογραμμή του Χοντρού Βουνού. Ενώ οι πυροσβέστες αποβιβάζονταν και άρχιζαν τη μάχη τους με τη φωτιά, σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής απεγκλώβιζαν παράτυπους μετανάστες.

Για σχεδόν 10 ώρες το σκάφος Γοργώ αποτέλεσε το κέντρο διοίκησης της επιχείρησης κατάσβεσης καθώς ο Διοικητής κ. Φ. Δημαρέσης συντόνιζε τα πεζοπόρα τμήματα και τα εναέρια μέσα εν πλω έχοντας ανά πάσα στιγμή μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η Γοργώ μετέφερε από και προς το σημείο της επιχείρησης προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές πυροσβέστες, προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας και διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου. Μετέφερε ακόμα απαραίτητα υλικά, μάνικες αντλίες και άλλο πυροσβεστικό εξοπλισμό, τροφή και νερό για τους πυροσβέστες.

Επιπλέον οι αυτοδύτες κράτησαν ενυδατωμένο και τελικά απεγκλώβισαν παράτυπο μετανάστη ο οποίος ενώ είχε ανεβεί το βουνό, λόγω της φωτιάς επέστρεψε στη βραχώδη ακτή.

Για εμάς η μέρα τελείωσε στις 18:00 με την επιστροφή μας στο λιμάνι Μαλαγαρίου. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας παραμένουν με τους πυροσβέστες που θα περάσουν τη νύχτα στο Χοντρό Βουνό
".

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, την Τρίτη αναμένονται στο νησί τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Canadair, τα οποία θα σταθμεύσουν στη Σάμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για την έγκαιρη αντιμετώπιση - αν χρειαστεί- πυργκαγιών στο βορειοανατολικό Αιγαίο. 

Δείτε δεκάδες φωτογραφίες που ανέβασε στη σελίδα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου ο  Αλέξανδρος Μαλαγάρης, από την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Χοντρό Βουνό της Σάμου!

















































Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μαλαγάρης - Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου