AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Ιουλ 2015

Τα παιδιά στη Σάμο ζωγραφίζουν για την ειρήνη

Πηγή: 902.gr

Εκατοντάδες μαθητές από την πόλη της Σάμου, το Καρλόβασι, το Πυθαγόρειο και τον Μαραθόκαμπο ανταποκρίθηκαν την Κυριακή στο κάλεσμα της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) να διαβάσουν και να συζητήσουν το ποίημα του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου, "Ειρήνη" και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν τις εντυπώσεις τους.

Με τίτλο "Μια ζωγραφιά για την Ειρήνη…" η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και την συμπαράσταση της Ένωσης Γονέων Σάμου και των Συλλόγων - μελών της, κάλεσε τους μαθητές να πάρουν μέρος και η ανταπόκρισή τους ήταν εντυπωσιακή.

Πολυάριθμοι μαθητές όλων σχεδόν των σχολείων του νησιού συζήτησαν το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου και δημιούργησαν 699 ομαδικά και ατομικά έργα ζωγραφικής, τα οποία εκτέθηκαν την Κυριακή στις τέσσερις εκδηλώσεις της Επιτροπής.

Παράλληλα οι εκθέσεις συνοδεύτηκαν από απαγγελίες ποιημάτων, ομαδικά παιχνίδια και ταχυδακτυλουργικά (από τον Σαμιώτη ταχυδακτυλουργό "Ντεσεζάν") στην πόλη της Σάμου, ζωγραφική, ποιήματα και σπιτικά κεράσματα στο Μαραθόκαμπο, απαγγελίες και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντακαίικων στο Καρλόβασι, απαγγελίες και χορούς από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών στο Πυθαγόρειο κ.ά.

Στις εκδηλώσεις μίλησαν τα μέλη του Πανσαμιακού Συμβουλίου της Επιτροπής Ειρήνης Βαγγελιώ Αμπαζή (πόλη της Σάμου), Ευανθία Ματθαίου (Καρλόβασι), Ελισάβετ Πόθα (Μαραθόκαμπος), Τίμος Χατζηλαγός (Πυθαγόρειο).


Οι μαθητές, που παρά την περίοδο διακοπών που διανύουν, έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις, δέχθηκαν με ενθουσιασμό τα αναμνηστικά διπλώματα της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε τα οποία απένειμαν μέλη της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης.

Το ραντεβού ανανεώθηκε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Επιτροπή.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες:







Πηγή: 902.gr