AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2015

Ανάπτυξη δράσεων έξυπνης πόλης (smart city) για τη Σάμο


Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες στο Πυθαγόρειο της Σάμου οι εργασίες της 6ης Διεθνούς Συνάντησης Κορυφής Samos Summit με θέμα “Πέρα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση 2.0” και του 3ου Θερινού Σχολείου με θέμα την Ανοιχτή και Συνεργατική Διακυβέρνηση.

Στο πλαίσιο του Samos Summit, ξένοι ειδικοί και επιστήμονες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής συμμετείχαν σε στοχευµένη συζήτηση με θέμα “The case of Samos – Smart City, Smart Island, Solutions and Development Models” (Η Σάμος – έξυπνη πόλη, έξυπνο νησί, λύσεις και μοντέλα ανάπτυξης), με συμμετοχή και στελεχών του Δήμου Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκε η τρέχουσα κατάσταση και το αναπτυξιακό μοντέλο του νησιού.

Περισσότερες από 30 ιδέες συγκεντρώθηκαν από τους συμμετέχοντες, οι οποίες αφορούσαν σε νέες εφαρμογές στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών – συγκοινωνίας, της διαχείρισης των αποβλήτων, της ενέργειας, του εθελοντισμού, κ.α.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της διοργάνωσης του Samos Summit, Γιάννης Χαραλαμπίδης, δήλωσε σχετικά:

"Κατά τη διάρκεια της 6ης Διεθνούς Συνάντησης Κορυφής Samos Summit, καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον υψηλού επιπέδου επιστημόνων, παρά τα προβλήματα που περνάμε αυτή την περίοδο. Ειδικά φέτος, στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στις δράσεις της υποψηφιότητας της Σάμου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, επικεντρωθήκαμε στα ζητήματα της Σάμου ως έξυπνης πόλης και σύντομα, με τη βοήθεια των μεταπτυχιακών φοιτητών και ερευνητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε εμπεριστατωμένες προτάσεις σε συνεργασία με τον Δήμο".

Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε:

"Είναι χαρά μας να έχουμε τέτοιες θεσμικές πρωτοβουλίες στο νησί μας και να είμαστε εδώ για να στηρίζουμε και να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου να προσελκύσει κοινό υψηλού επιπέδου. 

Στα πλαίσια της ιδέας της 'Έξυπνης πόλης-έξυπνο νησί', είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τις προτάσεις και τις συμβουλές που τόσο γενναιόδωρα μας προσφέρει το Πανεπιστήμιό μας. 

Θεωρούμε ότι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η αξιοποίηση των συμπερασμάτων που προέκυψαν και οι προτάσεις που θα καταθέτουν από τη διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης Κορυφής Samos Summit αποτελούν αναγκαίους όρους για την πρόοδο του τόπου μας".