AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Σεπ 2016

"Να ανοίξει για το κοινό το Ευπαλίνειο Όρυγμα"


Θέματα που αφορούν την ανάγκη υλοποίησης έργων πολιτισμού στην Σάμο συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Νίκου  Κατρακάζου, παρουσία της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου.

Η κ. Καλογήρου ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από το υπουργείο Πολιτισμού που αφορούν το έργο του Ευπαλινείου Ορύγματος, το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμη, με αποτέλεσμα να μην είναι επισκέψιμο.

Αυτό που έθεσαν στην κ. Βλαζάκη οι αιρετοί της Περιφέρειας είναι ότι πρέπει να γίνει άμεσα η παράδοση και στη συνέχεια να προσληφθεί ικανός αριθμός προσωπικού για να μπορεί να λειτουργήσει.

Επίσης ενημέρωσαν για την ένταξη της β΄φάσης του έργου, που αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, και τη δημιουργία κτιρίων και χώρων στάθμευσης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ,  ενώ ζήτησαν το υπουργείο να επιταχύνει την αδειοδότηση για να γίνει σύντομα και η δημοπράτηση της β΄φάσης.

Επίσης ο κ. Κατρακάζος πρότεινε να είναι δωρεάν η επίσκεψη για τους Σαμιώτες στο Ευπαλίνειο Όρυγμα τη διάρκεια του χειμώνα.

"Η Σάμος πρέπει να ενισχύσει το αναπτυξιακό της μοντέλο αξιοποιώντας την πλούσια, από τα αρχαία ακόμη χρόνια, πολιτιστική κληρονομιά" δήλωσε και η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου.

Συζητήθηκε και η ένταξη άλλων έργων στο νέο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α, όπως η συντήρηση μοναστηριών του νησιού.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο βουλευτής Δημήτρης Σεβαστάκης, η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Φωτεινή Θαλασσινού, ο προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Σάμου κ. Χατζηδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: era-aegean.gr