AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Μαΐ 2017

Παρατείνεται για άλλες 48 ώρες η απεργία στα πλοία



Τη συνέχιση της απεργίας της αποφάσισε την Τρίτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Ήδη ήταν γνωστό ότι τα πλοία παραμένουν δεμένα Τρίτη και Τετάρτη στα λιμάνια όλης της χώρας.

Τώρα οι ναυτεργάτες ανακοίνωσαν ότι η κινητοποίησή τους για τα   νέα μνημονιακά μέτρα και για τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, φορολογικό, ανεργία και μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων, ΣΣΕ κλπ), παρατείνεται για άλλο ένα 48ωρο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια έως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι "αποφάσισε  να  κλιμακώσει  τον  αγώνα  της, με  την  πραγματοποίηση νέας  48ωρης  πανελλαδικής  απεργίας  για  όλες τις  κατηγορίες  πλοίων,  που  θα αρχίζει την 00.01 ώρα της 18-5-2017 ημέρα Πέμπτη και θα λήγει την 24.00 ώρα της 19-5-2017 ημέρα Παρασκευή, οπότε  και όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν  θα εκτελεστεί   κανένα  να  δρομολόγιο.

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητάει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, διότι ο αγώνας ο οποίος διεξάγεται δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες, αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία".