AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Μαΐ 2017

Σαμιώτικα προϊόντα και μαγειρική στην έκθεση "Ελλάδος Γεύση" από 18-21/5

Φωτογραφίες του My Samos Blog από την έκθεση "Ελλάδος Γεύση 2016"

Ο Δήμος Σάμου και φέτος με δικό του περίπτερο στην Έκθεση Γαστρονομίας, Τουρισμού και Πολιτισμού "Ελλάδος Γεύση" που θα φιλοξενηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα από τις 18-21 Μαΐου.

Η "Ελλάδος Γεύση" είναι μια πρωτοποριακή έκθεση που γνώρισε στην περυσινή, πρώτη της διοργάνωση πολύ μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών και εξασφαλίζοντας στους εκθέτες σημαντικότατη προβολή στα παραδοσιακά ΜΜΕ, αλλά και στα Social Media.

Στην φετινή έκθεση ο Δήμος Σάμου συμμετέχει με περίπτερο 36 τ.μ., όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πληροφορίες και υλικό για όλες τις πτυχές του τουριστικού προϊόντος του νησιού και την πλούσια ιστορία του, καθώς επίσης και να έλθουν σε επαφή τα παραδοσιακά προϊόντα της Σαμιακής γης και να συνομιλήσουν με τους τοπικούς παραγωγούς.

Τα σαμιώτικα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στο περίπτερο του Δήμου είναι: κρασί, λάδι, μέλι, ντοματάκια, πράσινο σαπούνι, αρωματικά βότανα, ούζο, παξιμάδια, μαρμελάδες, ορχιδέες, βιολογικά καλλυντικά από αρωματικά φυτά και κεραμικά.

Επιπλέον, την Παρασκευή 19 Μαΐου και από τις 20:00 έως τις 21:30,  στην κεντρική πλατεία της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση παρουσίασης της Σάμου και των προϊόντων της, με τον Σαμιώτη chef Στέλιο Μάη, να ετοιμάζει υπέροχες παραδοσιακές αλλά και πιο δημιουργικές συνταγές με τοπικά προϊόντα.

Τα πιάτα που θα προσφέρει ο chef είναι:

-Κριθαρότο με μορχέλες και άγρια τρούφα Σάμου
-Παραδοσιακοί σαμιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες
-Κολοκυθοκορφάδες γεμιστές με τυρί Σάμου και δυόσμο
-Παγωτό με σιρόπι λιαστού σαμιώτικου κρασιού

Επίσης, στους επισκέπτες θα προσφερθούν κοκτέιλ με βάση το διάσημο γλυκό κρασί της Σάμου.

Η "Ελλάδος Γεύση 2016" συγκέντρωσε πέρυσι πάνω από 15.000 επισκέπτες, ενώ εκπροσωπήθηκαν 300 επιχειρήσεις, 4 Περιφέρειες και 21 Δήμοι απ’ όλη την Ελλάδα. Συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της 50 σεφ, 13 μουσικά σύνολα και 500 μουσικοί, χορευτές και τραγουδιστές. Η έκθεση συγκέντρωσε, ακόμη πάνω από 16.500 followers στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ παρουσιάστηκε σε εκτενή ρεπορτάζ από την τηλεόραση και τις εφημερίδες.

Η "Ελλάδος Γεύση 2017»" ανοίγει στις 18 Μαΐου (17:00 έως 19:00) με την τελετή εγκαινίων στις 19:00 και θα λειτουργήσει για το κοινό το τριήμερο 19-21 Μαΐου με ωράριο 10:00 – 22:00.