AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Απρ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Μύρισε" Σάμος και στην Αθήνα!

Φωτογραφίες του My Samos Blog

Νοστιμιές της Σάμου μαγειρεμένες από τον διακεκριμένο Σαμιώτη σεφ Ανδρέα Λαγό είχε το "μενού" την Παρασκευή κατά την έναρξη της έκθεσης γαστρονομίας, τουρισμού και πολιτισμού "Ελλάδος Γεύση" στο Περιστέρι, στην Αθήνα. Εκεί λειτουργεί από σήμερα έως και τη Δευτέρα και μεγάλο περίπτερο του Δήμου Σάμου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν όλα τα προϊόντα του νησιού.

Από το πρωί της Παρασκευής ο Ανδρέας Λαγός, που έχει καταγωγή από τους Βουρλιώτες, ήταν στον "αέρα" ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών και διαφήμιζε τη Σάμο και τις γεύσεις της!

Στις 12 το μεσημέρι ήταν η ώρα που νοστίμισε και στην πράξη την ατμόσφαιρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Τα δύο φαγητά που ετοίμασε -η τηγανιά με κοτόπουλο και σαμιώτικο ούζο και ντοματίνια, αλλά και τα γιουβαρλάκια φρικασέ με λουκάνικο, τραχανά και μοσχάτο κρασί της Σάμου- έγιναν σε χρόνο ρεκόρ ανάρπαστα από τους θεατές, που τον έβλεπαν να μαγειρεύει και να συνομιλεί από μικροφώνου για τα κρασιά της Σάμου με τον Γιάννη Παρασύρη της Ε.Ο.Σ.Σ.

Το παρών, μεταξύ άλλων, κατά τη γαστρονομική αυτή παρουσίαση έδωσαν εκπρόσωποι του Δήμου, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής, ενώ στην έκθεση, που εγκαινιάστηκε επισήμως το απόγευμα της Παρασκευής, βρέθηκε και ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος (φωτογραφία από  το instagram του  Ανδρέα Λαγού). 


Ο κ..  Αγγελόπουλος επισκέφθηκε  και το περίπτερο που λειτουργεί ο Δήμος, όπου επιχειρήσεις του νησιού λανσάρουν στο αθηναϊκό κοινό τα προϊόντα τους.

Το βράδυ της  Παρασκευής έγινε και παρουσίαση cocktails με βάση το διεθνώς αναγνωρισμένο γλυκό κρασί της Σάμου "Samos Vin Doux", από τον βραβευμένο bartender Γιάννη Ζαχόπουλο.

Η έκθεση "Ελλάδος Γεύση" διεξάγεται από 15 έως και 18 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Περιστερίου (Δωδεκανήσου 106, στάση Μετρό Ανθούπολη). Το ωράριο λειτουργίας της είναι από τις 10:00 έως τις 21:00 και το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 3 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες του My Samos Blog από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, την Παρασκευή!





















 




























Φωτογραφίες του My Samos Blog