AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Απρ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: «Let’s do it Samos 2016»!

Φωτογραφίες: Samos Divers-Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου/Παύλος Ιωαννίδης

Εθελοντές κάθε ηλικίας σε όλη τη Σάμο συμμετείχαν μαζικά στη δράση Let's do it Greece-Samos 2016 και καθάρισαν γειτονιές, χωριά, βουνά, μονοπάτια, άλση, κοινόχρηστους χώρους, παραλίες και βυθούς του νησιού.

Την ακτογραμμή και τον βυθό του ακρωτηρίου Πράσο ανέλαβαν να καθαρίσουν ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, το Πνευματικό Ίδρυμα Νικόλαος Δημητρίου, το Καταδυτικό Κέντρο του ξενοδοχείου Kerveli Village Hotel, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), το Boat Refugee Foundation, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς», η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμεναρχείο, ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. 

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά απάλλαξαν το ακρωτήριο από κάθε λογής σκουπίδια. Παράλληλα καθαρίστηκαν όλες οι ακτές από την Κέρβελη έως και το Βαθύρεμα. 

Οι ρυμουλκούμενες βάρκες που κατέπλεαν στη Μουρτιά η μία μετά την άλλη ήταν υπερπλήρεις με σωσίβια, κομμάτια πλαστικών βαρκών, σαμπρέλες, πεταμένα είδη αλιείας, συσκευασίες φαγητού, πλαστικά μπουκάλια και ρούχα. 

Οι αυτοδύτες ανέσυραν από διαφορετικά σημεία του βυθού 10 μηχανές σκαφών και δύο μεγάλες μπαταρίες. 

Σε οκτώ δρομολόγια των φορτηγών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, του Δήμου  και των MSF ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον χώρο συγκέντρωσής τους. 

«Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και υποστηρικτές της δράσης, η οποία είναι η δεύτερη σε μια σειρά εθελοντικών καθαρισμών βυθού και παραλιών που ξεκίνησαν τον Μάρτιο και θα συνεχιστούν Απρίλιο και Μάιο. Στόχος είναι η αποφόρτιση της σαμιακής ακτογραμμής από τα συσσωρευμένα πλαστικά απορρίμματα» ανέφεραν οι αυτοδύτες της Σάμου.  

Δείτε  φωτογραφίες του Παύλου Ιωαννίδη από την κυριακάτικη αυτή μαζική  εθελοντική δράση!