AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Απρ 2016

Αντιδράσεις στη Σάμο για την κατάργηση της αναγκαστικότητας στην Ε.Ο.Σ.Σ


Για "βαθύτατα 'αντιδημοκρατικό' νομοθέτημα, που περιθωριοποιεί ένα σημαντικότατο τμήμα του πρωτογενούς τομέα και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την όλη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του νησιού μας" κάνει λόγο ο δήμος Σάμου, με αφορμή τη δημοσίευση του Φ.Ε.Κ 1240/27-4-2016 που καταργεί την αναγκαστικότητα της Ε.Ο.Σ.Σ. Ανάλογα αντέδρασε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου και η τοπική ΝΟ.Δ.Ε της ΝΔ.

Πιο αναλυτικά, ο δήμος μιλά για "προχειρότητα και νομικά κενά που υπάρχουν" και δηλώνει ότι "θα είναι στο πλευρό της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, σε όποιο πλαίσιο αυτό χρειάζεται, αλλά θα δράσει και αυτοτελώς για την ανάκληση της απόφασης αυτής".

"Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η 'σπουδή' για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης την ίδια ημέρα με αυτή της δημοσίευσης του νόμου στις 27 Απριλίου
" σημειώνει η τοπική δημοτική Αρχή.

* Σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος αναφέρει ότι "σήμερα στις εκκλησίες μας θα αναγνωστούν τα ευαγγέλια που περιγράφουν την προδοσία του Ιούδα. Για αυτούς που κυβερνούν σήμερα, η βούληση της τοπικής κοινωνίας δεν έχει καμία αξία. Άλλα λένε δημόσια και άλλα πράττουν κρυφά. Είμαστε δίπλα στην ΕΟΣΣ και στους Σαμιώτες αμπελουργούς".

* Με τη σειρά της η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε) της ΝΔ στη Σάμο αναφέρει, δια του προέδρου της Πάρη Παπαγεωργίου, ότι "σταθερή στις θέσεις της και με συνεχή πολιτική στήριξη στην Ε.Ο.Σ.Σ, είχε σχεδόν προβλέψει την 'αντιδημοκρατική' επιλογή της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ να καταργήσει την αναγκαστικότητα και να περιθωριοποιήσει παραγωγούς και συνεταιριστές, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε μείζονα κοινωνικό και οικονομικό κίνδυνο τη συνοχή του τόπου μας.

Η ΝΟ.Δ.Ε Σάμου θα επιχειρήσει με κάθε πρόσφορο μέσο και μέσω των αρμοδίων οργάνων του κόμματος της ΝΔ να ανατρέψει τη βαθύτατα αντικοινωνική αυτή απόφαση που αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
".