AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Απρ 2016

Εορτασμός των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης στη Σάμο


Και στη Σάμο θα εορταστεί η 9η Μαΐου, η ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που καθιερώθηκε από τη Βουλή ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά  του  ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ειδικότερα, την ημέρα εκείνη θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 10.30 π.μ, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου.

Στις 11.30 π.μ  θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην πλατεία Πυθαγόρα και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους αντιπεριφερειάρχη, βουλευτή, διοικητή 79 Α.Δ.Τ.Ε, δήμαρχο, αστυνομικό διευθυντή, λιμενάρχη, διοικητή Πυροσβεστικής, πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών, καθώς και εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό (Π.Ε.Α.Ε.Α., Π.Ο.Α.Ε.Α., Π.Σ.Ε.Α.Ε.Α.).

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και  ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.