AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαΐ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το πανηγύρι του Αγίου Μακαρίου στους Μύλους Σάμου!

Φωτογραφίες του εκπαιδευτικού Αριστείδη Γ. Θεοδωρόπουλου

Η ιερή μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά, Αρχιεπισκόπου Κορίνθου, πανηγυρίστηκε το διήμερο 15-16 Μαΐου, σύμφωνα με παλαιότατη τοπική παράδοση, στο χωριό Μύλοι Σάμου, 

Ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς, εκλεκτός γόνος της επιφανούς οικογένειας των Νοταράδων από τα ιστορικά Τρίκαλα Κορινθίας, διήλθε από την περιοχή των Μύλων μετά τα μέσα του 18ου αιώνα, προτού καταλήξει οριστικά στη Χίο, όπου και εκοιμήθη στις 17 Απριλίου 1805.

Τη Δευτέρα τελέστηκε Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο γραφικό και ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Μακαρίου, ενώ στη συνέχεια εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μύλων, όπου φυλάσσεται η παλαιά εφέστια και θαυματουργή εικόνα του Αγίου Μακαρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου.

Την Τρίτη, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Μακαρίου στους Μύλους Σάμου, τελέστηκε ο Όρθρος, ενώ ακολούθησε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου και διανεμήθηκε στους πιστούς το πατροπαράδοτο έδεσμα της "γιορτής".

Δείτε τις φωτογραφίες του εκπαιδευτικού Αριστείδη Γ. Θεοδωρόπουλου από το πανηγύρι του Αγίου Μακαρίου:



















Advertisement