AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Μαΐ 2017

Δ. Σεβαστάκης: "Έλεος με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα Ταμπάκικα!"


Τη διασπορά "ψευδών ειδήσεων" σχετικά με τον χαρακτηρισμό κτιρίων στα Ταμπάκικα Καρλοβάσου ως διατηρητέων μνημείων καταγγέλλει ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σεβαστάκης αναφέρει τα εξής:

"Έλεος με τη διασπορά ψευδών, υβριστικών και παραποιημένων ειδήσεων!

Η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τα διατηρητέα κελύφη των εμβληματικών κτηρίων στα Ταμπάκικα Σάμου θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ άμεσα. Πιθανόν και αύριο. 

Τα αξιόλογα και εμβληματικά κτήρια στα Ταμπάκικα ανασχεδιάζονται εσωτερικά για να υποδεχθούν εκπαιδευτικές χρήσεις. Η απόφαση Νο.122950 του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που πιστοποιεί και κηρύσσει τα διατηρητέα κελύφη είναι προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Μεταγενέστερες προσθήκες, επικίνδυνες, γκρεμισμένα κλπ που κρίνονται από το Συμβούλιο Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων ως μη διατηρητέα, είναι στην ευχέρεια των μελετητών, ώστε να σχεδιαστούν καταλλήλως αύλειοι και δευτερεύοντες χώροι για να λειτουργήσει η Πανεπιστημιούπολη.

Υπάρχουν πολλοί που δεν θα ήθελαν να προχωρήσει με τίποτα το έργο. Είτε το θέλουν είτε όχι, το έργο και θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί" καταλήγει ο βουλευτής Σάμου.