AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Φεβ 2014

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου


"Ανατροπή" είναι η ονομασία της ανεξάρτητης Δημοτικής Αυτοδιοικητικής παράταξης με υποψήφιο Δήμαρχο Σάμου τον 31χρονο Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, "η παράταξη συγκροτήθηκε -πέρα και έξω από κομματικά επιτελεία και άλλες πελατειακές σχέσεις- από μεγάλη μερίδα ενεργών πολιτών, που διαμένουν και δραστηριοποιούνται σ' όλα τα μέρη του νησιού.

Πρωταγωνιστικός σ' αυτήν είναι ο ρόλος των νεότερων γενιών, όπως φαίνεται και από την επιλογή του τριανταενάχρονου υποψήφιου Δημάρχου Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και όπως θα καταγραφεί και στην τελική σύνθεση του ψηφοδελτίου. Πολιτών, που παρά τη μικρή ηλικία τους, έχουν ήδη πλούσια επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση και διαδρομή.

Η προϊούσα κρίση φέρνει την "Ανατροπή" (των πεπραγμένων του μίζερου παρελθόντος) αντιμέτωπη με το σπάσιμο μιας βασικής αντίφασης και όχι με τις άλλες κατά κανόνα και τεκμήριο αποτυχημένες και βασιζόμενες σε ξεπερασμένες συνταγές Δημοτικές παρατάξεις.

Από τη μια έχουμε μια Σάμο, νησί με πολλά και ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα, φυσικές ιδιαιτερότητες, εύφορη γη και με σημαντικές μέχρι και πρόσφατα παραγωγικές δραστηριότητες, πλούσια ιστορία και πολιτισμό, που εδώ και πολλά χρόνια τώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

Και από την άλλη, οι ασκούμενες (μικρο)πολιτικές, που το εφήμερο τους υποκαθιστά τον σχεδιασμό, την οργάνωση, τη διαφάνεια και οδηγούν μόνιμα σε χαμένες ευκαιρίες και διαφθορά. Ανίκανες και φθαρμένες κατά κόρο.

Η "Ανατροπή" αποτελεί την απάντηση στο ερώτημα "θα τους αφήσουμε ξανά;". Άλλωστε η 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ορόσημο για μια νέα Αρχή και Εποχή, δεν είναι μακριά...
"

Η διακήρυξη του συνδυασμού

"Θεατές της παρακμής δεν μπορούμε άλλο να μένουμε. Για τον λόγο αυτό ιδρύσαμε, έξω από κομματικά επιτελεία και πελατειακούς μηχανισμούς τοπικών παραγόντων, μια καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη, που θα δίνει λόγο αποκλειστικά και καθημερινά στους πολίτες.

Αποφασίσαμε να αγωνισθούμε δυναμικά όλοι, ώστε από την πρώτη Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουμε μια άλλη πολιτική, η οποία θα δώσει νέα δημιουργική πορεία και λύσεις στα προβλήματα του νησιού μας. Κύριο μέλημα μας το κτίσιμο του μέλλοντος, αλλά και η διαχείριση της κρίσης που, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, βιώνουμε όλοι μας.

Τα προβλήματα είναι τεράστια, οι λύσεις δεν μπορούν άλλο να περιμένουν. Η «Ανατροπή» αποτελεί μια ανεξάρτητη παράταξη, που δεν υποστηρίζεται από κανένα κόμμα, παρά μόνο από ενεργούς πολίτες, άφθαρτους και ικανούς, απ' όλα τα μέρη του νησιού. Πλαισιώνεται από άτομα με έφεση και δίψα για τη χάραξη και τον σχεδιασμό ενός «Αύριο» που θα δημιουργεί διέξοδο ανατρέποντας το μίζερο και σκιερό παρόν. Οι νεότερες γενιές επιτέλους αποκτούν έκφραση και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μια παράταξη ανοικτή σε όλους τους δημιουργικούς πολίτες. Με συμμετοχικές και διαφανείς πρακτικές στη λήψη αποφάσεων. Με τον πολίτη να πρωτοστατεί. Στον κομματισμό, την αδιαφάνεια και την παρακμή, απαντάμε με δημοκρατία, διαφάνεια και ανάπτυξη.

Πολλές δεκαετίες τώρα δεν εφαρμόστηκε μια αποτελεσματική τοπική πολιτική. Για την ακρίβεια, οι (μικρο)πολιτικές που κατά καιρούς ασκήθηκαν από αυτοδιοικητικούς παράγοντες φρόντιζαν να οξύνουν, υπαρκτές ή μη, διαφορές παραμερίζοντας πεισματικά τα σημεία που αυτονόητα μας ενώνουν.

Το αποτέλεσμα, η Σάμος σήμερα να είναι μια νήsos της άγονης γραμμής, «μακρινή και μόνη», όπως θα έλεγε και ο ποιητής.

Σ' αυτές τις εκλογές ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι: θα τους αφήσουμε ξανά;

Οι πολίτες θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση
".


 Χρήστος Χατζηχριστοδούλου - Σύντομο Βιογραφικό

Ο  Χρήστος Χατζηχριστοδούλου γεννήθηκε το 1983 και μένει μόνιμα στην Σάμο. Οι γονείς του κατάγονται από τους Σπαθαραίους. Ο πατέρας του Κωνσταντίνος έχει ρίζες και από τον Άγιο Κωνσταντίνο και η μητέρα του Διαμαντούλη Παπαϊωάννου, γένος Κόττορα, έχει ρίζες και από το Αγαθονήσι.

 Έχει αποκτήσει δυο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και δυο πτυχία στα οικονομικά και μαθηματικά. Επίσης έχει γνώσεις μουσικής, πληροφορικής και Αγγλικών. Το επάγγελμα του είναι εκπαιδευτικός και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εκπαίδευση ως μουσικός και ιδιαίτερα ως οικονομολόγος.

Έχει διατελέσει ταμίας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Σπαθαραίων καθώς και υπεύθυνος εκδηλώσεων στον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου. Τώρα είναι έφορος ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στον ΝΑ.Ο.Κ, καθώς και εθελοντής πυροσβέστης στο εθελοντικό κλιμάκιο πυρόσβεσης Σπαθαραίων
.