AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Φεβ 2014

"Ο μπάτλερ" στο Cine Olympia από τις 20/2 έως και τις 24/2


Την ταινία "Ο μπάτλερ (The butler)" θα προβάλλει το Cine Olympia από την Πέμπτη 20/2 έως και τη Δευτέρα 24/2, καθημερινά στις 21:15.

Πρόκειται για μια βιογραφική ταινία, αμερικανικής παραγωγής του 2013.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η ιστορία ξεκινά από το 1926, όπου συναντάμε τον νεαρό Σεσίλ να προσπαθεί να ξεφύγει από το τυραννικό και φυλετικά διαχωρισμένο Νότο, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Στο δύσκολο αυτό ταξίδι προς την ενηλικίωση, ο Σεσίλ θα αποκτήσει ανεκτίμητα εφόδια που τελικά θα τον οδηγήσουν σε μια ευκαιρία ζωής: να δουλέψει ως μπάτλερ στη λεωφόρο Πενσυλβάνια, νούμερο 1600. Εκεί, ο Σεσίλ θα γίνει από πρώτο χέρι μάρτυρας των ιστορικών γεγονότων και των εσωτερικών υποθέσεων του οβάλ γραφείου, την ώρα που εξελίσσονταν παράλληλα ο αγώνας για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων.

Την ίδια στιγμή, στην προσωπική του ζωή, η σύζυγος του, Γκλόρια, μεγαλώνει τους δύο γιους τους και η οικογένεια επωφελείται από τα προνόμια μιας μεσοαστικής οικογένειας, που συντηρεί η δουλειά του Σεσίλ. Η αφοσίωση όμως του Σεσίλ στην πρώτη οικογένεια της χώρας, δημιουργεί εντάσεις στο σπίτι, αποξενώνοντας τον από την Γκλόρια και δημιουργώντας αντικρουόμενα συμφέροντα με τον αντισυμβατικό του γιο.

Μέσα από τα μάτια και τα συναισθήματα της οικογένειας Γκέινς, η ιστορία ακολουθεί τις αλλαγές στην Αμερική, σε επίπεδο πολιτικών και φυλετικών αλλαγών. Από τις δολοφονίες των JFK και Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, μέχρι τους Καβαλάρηδες της Ελευθερίας και τους Μαύρους Πάνθηρες, τον πόλεμο του Βιετνάμ και το σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ, ο Σεσίλ βιώνει την επίδραση όλων αυτών των σημαντικών γεγονότων, τόσο σαν ένας απλός άνθρωπος όσο και σαν άνθρωπος εκ των έσω.



Σκηνοθεσία: Lee Daniels. Πρωταγωνιστούν: Forest Whitaker, Oprah Winfrey, John Cusack κ.ά.

Διάρκεια: 132 '.

Δείτε το trailer της ταινίας:




Cine Olympia: Γυμνασιάρχου Κατεβαίνη 27, στην πόλη της Σάμου.

Τηλέφωνο για κρατήσεις στον πριβέ χώρο: 2273025011.

Δείτε στην Ενότητα "Σινεμά" όλες τις ταινίες που προβάλλονται στη Σάμο.