AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Φεβ 2014

Η Αντιπεριφέρεια Σάμου για τους σεισμούς


Απάντηση σε δημοσιεύματα που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και στον τοπικό τύπο μετά τον σεισμό στην Κεφαλλονιά και, όπως υποστηρίζει, "αγγίζουν τις παρυφές εισαγγελικής έρευνας, με αναφορές στον έλεγχο και την αντισεισμική συμπεριφορά δημόσιων κτιριακών υποδομών, προκαλώντας ανησυχία στους συμπολίτες μας", δίνει η Αντιπεριφέρεια Σάμου.

Συγκεκριμένα, "για την αποκατάσταση της πραγματικότητας", επικαλείται την απάντησή της σε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε αυτήν αναφέρει :

"Σχετικά με την Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς-Νικολάου Κουίκ, σας ενημερώνουμε ότι :

Στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου έχει ολοκληρωθεί προσεισμικός έλεγχος και έλεγχος μη δομικής τρωτότητας σε κτίρια στη Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της με αρ. πρωτ. 2189/29-5-2001 εγκυκλίου του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και τις σχετικές νεώτερες και επικαιροποιημένες οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας. Τα απογραφικά στοιχεία και τα τεχνικά δελτία των ελέγχων έχουν αποσταλεί στον ΟΑΣΠ. Και προφανώς περιλαμβάνονται στον αριθμό των 8.000 του κατάλογου ελέγχων κτιρίων πανελλαδικά, που έχει ανακοινώσει ο Οργανισμός.

ΣΑΜΟΣ

Παιδικοί Σταθμοί και νηπιαγωγεία: 9, Σχολεία - Γυμνάσια - Λύκεια : 18,

Δημοτικά Καταστήματα: 4, Δημόσια κτίρια, ιατρεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια κοινωφελούς χρήσης και εγκαταστάσεων: 31

ΙΚΑΡΙΑ

Παιδικοί Σταθμοί, νηπιαγωγεία σχολεία : 20, Γυμνάσια -Λύκεια : 4,

Δημόσια και Δημοτικά κτίρια, ιατρεία και κτήρια κοινωφελών χρήσεων και εγκαταστάσεων: 37

ΦΟΥΡΝΟΙ

Σχολεία : 7, Γυμνάσια : 1, Δημοτικά Καταστήματα : 4

Τα αποτελέσματα των ελέγχων, καθώς και τα μέτρα πρόληψης αντισεισμικής προστασίας και διαχείρισης έκτακτων αναγκών και ο συντονισμός ενεργειών για κινδύνους από σεισμό, έχουν ανακοινωθεί στην από 08-04-2013 συνεδρίαση του τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ευθύνης της Αντιπεριφέρειας.

Η Αντιπεριφέρεια Σάμου συνεχώς ενημερώνεται, παρακολουθεί, συνδράμει και ελέγχει τα δημόσια κτίρια κοινωφελούς χρήσης για την ασφάλεια του ντόπιου πληθυσμού από σεισμό, σε αντίθεση με τους σεισμοπροφήτες, που απασχολούν με καταγγελίες το Ελληνικό Κοινοβούλιο
".