AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Φεβ 2014

Συνάντηση της Αγνής Καλογερή με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου


Συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου Γιώργο Ραγκούση είχε το Σάββατο η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγνή Καλογερή.

Στη συνάντηση αναδείχθηκαν τα χρονίζοντα ελλείμματα στο Ε.Κ.Α.Β, στην στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων, του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου αλλά ακόμα και του ίδιου του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Η κ. Καλογερή μετά τη συνάντηση δήλωσε:

"Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με επανειλημμένες ερωτήσεις, αναφορές και επίκαιρες ερωτήσεις επισημάναμε στον εκάστοτε Υπουργό Υγείας την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μας σε ότι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και ειδικότερα στις υπηρεσίες προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας. 

Μας χαρακτήρισαν «μάντεις κακών» και κινδυνολόγους όταν είπαμε ότι η κατάσταση θα λάβει τραγικό χαρακτήρα. Ο Υπουργός χαρακτήρισε τότε τα αιτήματά μας «πολυτέλεια» που αντίκειται στις μνημονιακές του δεσμεύσεις.

Δυστυχώς για όλους μας ο θάνατος ενός από μας πριν λίγες μέρες λόγω έλλειψης δεύτερου ασθενοφόρου και αγροτικού γιατρού μας επιβεβαίωσαν με τον τραγικότερο τρόπο. 

Αν ακόμη σκεφτούμε ότι η κυβέρνηση την Δευτέρα με αιφνιδιαστική απόφασή της κλείνει τα ιατρεία του ΙΚΑ και θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η κυβερνητική πολιτική δεν είναι μόνο δουλική αλλά είναι απάνθρωπη και ανάλγητη.

Ο αγώνας για την προάσπιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, κοινός και ενωτικός αγώνας υγειονομικών και πολιτών, γίνεται επιτακτικός και όρος για την επιβίωση όλων μας. Ότι γι’ αυτούς είναι «πολυτέλεια» για μας είναι θέμα ζωής. Πρέπει να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί όσο κυβερνούν αποδεδειγμένα κινδυνεύουμε".