AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Φεβ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χόρεψαν στους ρυθμούς της Σάμου!

Από τη διδασκαλία των χορών

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούπολης "Χοροέκφραση" στην Αθήνα, ένα σεμινάριο αφιερωμένο στους χορούς από τη Σάμο, με εισηγητή τον Σαμιώτη χοροδιδάσκαλο Μάκη Ευαγγέλου.

Στο σεμινάριο ο Μάκης Ευαγγέλου ανέλυσε τα βήματα όλων των σαμιώτικων χορών, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την ιστορία του κάθε χορού ξεχωριστά, ενώ σημαντική ήταν η αναφορά σε λαογραφικά στοιχεία και έθιμα της Σάμου.

Ιδιαίτερη θεωρείται η παρουσίαση ενός παλιού – ξεχασμένου σαμιώτικου χορού με τσαμπούνα, του "καλαμπαχτασιώτικου", τον οποίο ο Μάκης Ευαγγέλου ανέλυσε χορευτικά με τη βοήθεια του χορευτή Φίλιππου Πυργιώτη από τον Πολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο Χώρας - Ποτοκακίου "Η Ειρήνη".

Τα βήματα του Μάκη Ευαγγέλου πλαισίωσαν επίσης από το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου η χορεύτρια και μέλος του Δ.Σ. Γεωργία Δαφνάκη και ο χορευτής Μανώλης Σκούφος.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν δύο Σαμιώτες που ζουν στην Αθήνα, χορευτές του συλλόγου "Χοροέκφραση", οι Πάνος Γεωργίου και Παναγιώτης Γιουρέλης, ο Σαμιώτης φοιτητής  Γιώργος Μανωλιάδης που συνέβαλε στη φωτογράφιση, καθώς και ο Μιχάλης Στράντζιας συνεργάτης στην Αθήνα του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών Σάμου.

Πλήθος χορευτών του συλλόγου "Χοροέκφραση" παρακολούθησαν το σεμινάριο και για περισσότερες από 4 ώρες χόρεψαν όλοι μαζί σαμιώτικους χορούς.  

Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σαμίων, Κώστας Αγγελής, τον οποίο καλωσόρισε στην αίθουσα ο χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούπολης "Χοροέκφραση", Παναγιώτης Βασιλικόπουλος. Στο κλείσιμο της βραδιάς ο κ. Βασιλικόπουλος πραγματοποίησε απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης προς όλους τους συμμετέχοντες.

Δείτε φωτογραφίες από το σεμινάριο των σαμιώτικων χορών στην Αθήνα!

Από τη διδασκαλία των χορών

Από τη διδασκαλία των χορών

Οι δύο χοροδιδάσκαλοι και ο κ. Αγγελής

Όλοι οι συμμετέχοντες

6. Οι δύο χοροδιδάσκαλοι