AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Φεβ 2014

Ο τουρισμός στο επίκεντρο διαβούλευσης στο Επιμελητήριο Σάμου


Διαβούλευση με θέμα την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Νομού Σάμου οργανώθηκε το περασμένο Σάββατο, στο τοπικό Επιμελητήριο, με πρωτοβουλία του. Εισηγήτρια ήταν η Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, καθηγήτρια Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων του νησιού, των Συλλόγων Εστίασης, των Ενώσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενοδοχείων και του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ (Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Σάμου).

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη του νομού και την προβολή των νησιών του μέσω διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων, η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και των προϊόντων της, καθώς και η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και της κρουαζιέρας.

Συμφωνήθηκε η κ. Σιγάλα να ετοιμάσει και να παρουσιάσει τη διαδικασία που απαιτείται για τη σύσταση του "Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμών" (DMOs), αλλά και να διερευνηθούν οι δυνατότητες και οι μέθοδοι που πρέπει να ακολουθηθούν για το μάρκετινγκ της προώθησης του τουρισμού, των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.