AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Φεβ 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ τη Δευτέρα 17/2


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος των Ιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ διοργανώνουν από τις 7 το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική είσοδο των κτιρίων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στην πόλη της Σάμου το Νομαρχιακό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Π.Α.ΜΕ, αλλά και μέλη της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Σάμου".


Στο κάλεσμά της για συμμετοχή στην κινητοποίηση, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου αναφέρει: 

"Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το κλείσιμο των πολύ-ιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ πανελλαδικά και κατ’ επέκταση και στο Βαθύ Σάμου. Ο νόμος της  συγκυβέρνησης  Ν.Δ - ΠΑ.ΣΟ.Κ  για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ) που  ψηφίστηκε στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των  όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν  σήμερα. Το κόστος  των  υπηρεσιών  Υγείας  μεταφέρεται  στις  πλάτες  των  λαϊκών  οικογενειών  και τις οδηγεί σε μεγαλύτερη εξαθλίωση. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα-διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

Καλούμε ολόκληρο το σαμιώτικο λαό να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας το οποίο θα παρέχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλους και θα καταργεί κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας.
 
Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού μας ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο Βαθύ. Οδηγούν τους εργαζόμενους σε μαρασμό και όλη την κοινωνία σε απόγνωση καταστρέφοντας κάθε κατάκτηση, κάθε μορφή πρόνοιας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 π.μ. ΣΤΑ  ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΣΤΟ ΒΑΘΥ
".


Το Εργατικό Κέντρο Σάμου κατεβαίνει στη συγκέντρωση ζητώντας:

"- Να μην κλείσουν τα Ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, πανελλαδικά και στο Βαθύ της Σάμου

- ΟΧΙ στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

- Να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγάλου κεφαλαίου για την υγεία

- Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.)

- Να μην πληρώσει ο λαός για Υγεία και Πρόνοια

- Δωρεάν κάλυψη όλου του λαού, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.

- Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας.


- Αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας

- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό!
 

- Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία".


Το Π.Α.ΜΕ καλεί και αυτό με τη σειρά του τον κόσμο στις 7 το πρωί της Δευτέρας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τα μέλη του Π.Α.ΜΕ διεκδικούν:

"- Ενιαίο,  αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Π.Φ.Υ. για όλο το λαό. Το ιατρείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στην πόλη της Σάμου να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και να λειτουργούν και εργαστήρια.

- Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Καμιά διαθεσιμότητα–απόλυση εργαζομένων. Άμεση προμήθεια υγειονομικού, φαρμακευτικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

- Να ανατραπούν  όλα τα  αντιλαϊκά  μέτρα  της  κυβέρνησης  στην  υγεία.

- Άμεση χρηματοδότηση από το κράτος όλων των μονάδων υγείας-πρόνοιας, ασφαλιστικών ταμείων. Καμιά πληρωμή από ασθενείς και κατάργηση κάθε ισοδύναμου μέτρου.

- Δωρεάν κάλυψη όλου του λαού. Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ όλα τα βιβλιάρια υγείας.

- Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων, των κλινικαρχών και των φαρμακοβιομηχάνων στο 45%
".



Το "Παρών" στον αγώνα κατά του κλεισίματος των ιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ αναμένεται θα δώσει και η Πρωτοβουλία Πολιτών Σάμου, η οποία απηύθυνε ανάλογο κάλεσμα προς τους πολίτες της Σάμου:

"Μετά το κάλεσμα των Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ Σάμου, καλούμε και εμείς με την σειρά μας τα μέλη της Δημοτικής μας Κίνησης και όλους τους Σαμιώτες, να πάρουν μέρος στην  πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 17-2-2014 ώρα 8 π. μ. μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτηρίου του ΕΟΠΥY, Σταματιάδη & Μ. Καλομοίρη στο Βαθύ- απέναντι από την παλιά Νομαρχία.

Θεωρούμε  ότι ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να συμμετάσχουν όλοι σε αυτήν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στις άλλες που θα ακολουθήσουν, αλλά και να πάρουν απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι απλά για ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας, αλλά να αναλάβουν από την πλευρά του Δήμου τον αγώνα ενάντια στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της αξιοπρέπειας και της υπόστασης των κατοίκων της Σάμου.

Την υποβάθμιση αυτή σηματοδοτεί  η διάλυση  πλέον της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Νησί. Οι Σαμιώτες θα αναζητούν αυτό το κοινωνικό αγαθό στα «μπλοκαρισμένα» από τα πολλά ραντεβού εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, στο σχεδόν ανύπαρκτο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και στα υποστελεχωμένα Περιφερειακά («Αγροτικά») Ιατρεία, χωρίς στο τέλος «να βρίσκουν την υγειά τους», αν δεν πληρώσουν. Σε όλα αυτά ας προσθέσουμε την ουσιαστική έλλειψη ασθενοφόρων και την δυσκολία πάρα πολλών να πληρώσουν τα φάρμακά τους, μετά τις αλχημείες της Κυβέρνησης. Κάποτε πρέπει να πούμε: «Μέχρι εδώ. Δεν θα περάσει!» και η δημοτική αρχή να μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.

Τέτοια πραξικοπήματα της Κυβέρνησης και της Τρόϊκα δεν πρέπει να περάσουν χωρίς απάντηση από την κοινωνία της Σάμου.

Όλοι στον Αγώνα
".