AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουλ 2013

"Πενθεσίλεια σήμερα" στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στις 30 και 31/8

 

Η παράσταση με τίτλο “Πενθεσίλεια σήμερα”, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, θα ανεβεί στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στις 30 και 31 Αυγούστου, με ώρα έναρξης τις 20:30.

Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται ο φετινός καλοκαιρινός κύκλος δραστηριοτήτων του Schwarz Foundation, το οποίο πραγματοποιεί για 4η χρονιά στον ίδιο χώρο το Samos Young Artists Festival (7-13 Αυγούστου), το Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών στη Σάμο, και την Έκθεση Long Legged Linguistics της διεθνούς καλλιτεχνικής κολλεκτίβας Slavs & Tatars ( 20/7-10/10/13) στο Art Space Pythagorion.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας - Ποτοκακίου «Η Ειρήνη».

Οι συντελεστές της παράστασης:

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη

Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης

Επιμέλεια κοστουμιών: Ιωάννα Τσάμη

Λαϊκοί χοροί: Χρυσούλα Τζαρδή

Παίζουν: Στέλλα Βογιατζάκη, Μάνος Βαβαδάκης, Ελίζα Γεροντάκη, Χαρά -Μάτα Γιαννάτου, Έλλη Ιγγλίζ, Δάφνη Ιωακειμίδου - Πατακιά, Μιχάλης Κίμωνας, Αναστασία Κονίδη, Γιάννης Νιάρρος, Γιώργος Ονησιφόρου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κατερίνα Παπανδρέου, Σπύρος Σταμούλης, Αλέξανδρος Φράγκος.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Κλάιστ γράφει στη Γερμανία του 19ου αιώνα, η Πενθεσίλεια κι ο Αχιλλέας αλληλοερωτεύονται κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου, δεκατέσσερις νέοι ηθοποιοί επιχειρούν το ξεκίνημά τους στην Αθήνα του 2013. Τρεις τόποι, τρεις εποχές, τρεις γλώσσες. Πώς παίρνει μπρος η γλωσσική μηχανή; Πώς φτιάχνεται ένα έργο που μιλάει ακατάπαυστα τρέχοντας, σαρώνοντας, γκρεμίζοντας;

Μέσα από μια μοντέρνα δραματουργική προσέγγιση, δεκατέσσερις νέοι ηθοποιοί μιλούν για όσα έγραψε στην ιστορία του ο γερμανός κλασικός. Μέσα στον Τρωικό Πόλεμο, ο Αχιλλέας και η Πενθεσίλεια, οι Έλληνες και οι Αμαζόνες, ο κόσμος των αντρών κι αυτός των γυναικών έρχονται αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν και όσα τους χωρίζουν. Έρωτας, Πόλεμος, στο χώρο του μύθου. Και πάλι έρωτας και πάλι πόλεμος, στο χώρο του σήμερα.

Μια παράσταση που έκανε τα πρώτα της βήματα μέσα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ως διπλωματική εργασία των τελειοφοίτων σε διδασκαλία του Ακύλα Καραζήση. Κάποια ανεξήγητη (ή μήπως όχι;) ανάγκη την οδήγησε να εξελιχτεί και να δοκιμαστεί εκτός Σχολής.

Πηγή: CultureNow.gr