AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουλ 2013

Την Τετάρτη Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή Περιφερειακό στη Σάμο


Συνεδριάζει στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, με προγραμματισμένα στην ημερήσια διάταξη να συζητηθούν συνολικά 43 θέματα.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και πάλι η προγραμματική σύμβαση των Δήμων Σάμου και Χίου για την ανάθεση σε ιδιωτικό αερομεταφορέα της εκτέλεσης έκτακτων ναυλωμένων πτήσεων στη γραμμή Αθήνα-Χίος-Σάμος-Αθήνα σε μία πτήση.

Θα τεθούν, επίσης, επί τάπητος η συζήτηση επί του ψηφισθέντος πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και του κλάδου του σχολικών φυλάκων, η αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, η έγκριση και υλοποίηση σειράς έργων (αποχετευτικό δίκτυο Σάμου, παρακαμπτήριος δρόμος Πλατάνου, παρακάμψεις δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης περιμετρικής οδού, εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης πόλεως Σάμου κ.ά.), καθώς και η κατασκευή κτιρίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο υπό δημιουργία Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου.

Στην ατζέντα είναι ακόμα η πρόσληψη μονίμου προσωπικού, η αντικατάσταση μελών στη "Σαμιακή Αρωγή" και τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού Σάμου, η έγκριση καταστατικού για τη δημιουργία δημοτικής τράπεζας αίματος, ο ορισμός ορκωτού ελεγκτή για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων για τις χρήσεις 2012 και 2013 στον Δήμο Σάμου, οι επιχορηγήσεις συλλόγων κλπ.


Στο μεταξύ, την Παρασκευή, στις 9 το πρωί, στο Περιφερειακό Κατάστημα Σάμου, συνέρχεται σε συνεδρίαση και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Στην ημερήσια διάταξη έχουν συμπεριληφθεί 14 θέματα. Μεταξύ αυτών είναι η ενημέρωση για τα προβλήματα στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και για την πορεία εξέλιξης των μη ενταγμένων στο Ε.Σ.Π.Α έργων, η έγκριση ανανέωσης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Κέντρου Πρόληψης "Φάρος", καθώς και τα οικονομικά της Περιφέρειας για το 2013.