AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουλ 2013

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ Σάμου στηρίζει την Ε.Ο.Σ.Σ


Η Ν.Ε. Σάμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ στηρίζει και αναγνωρίζει ως μοναδικό εκπρόσωπο του Σαμιώτικου κρασιού την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ).

Επίσης στηρίζει τον αναγκαστικό συνεταιρισμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την υποχρέωση όλων των παραγωγών να συνεργάζονται με σκοπό την εκπλήρωση της κοινής ωφέλειας. Πέρα από αυτόν στηρίζει το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων της Ε.Ο.Σ.Σ, το οποίο καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση υπέρ της αναγκαστικότητας η οποία προασπίζει τα συμφέροντα των αμπελουργών.

Σύμφωνα με τη Ν.Ε. Σάμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ, "Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, όπως η Ε.Ο.Σ.Σ, που πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ΣτΕ 3581/2010, μπορούν να οργανωθούν σε αναγκαστικούς, για την κοινή εκμετάλλευση γεωργικών εκτάσεων. Μάλιστα, ο περιορισμός που δε θίγει την ελευθερία άσκησης - αλλά μόνο τον τρόπο άσκησης - της επαγγελματικής δραστηριότητας δεν προσβάλλει το κοινοτικό δίκαιο.

Η κυβέρνηση έχει ηθικό, πολιτικό και οικονομικό όφελος όταν στηρίζει τον παραγωγό και την ελευθερία άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, διότι προασπίζοντας τα συμφέροντά του δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στις τοπικές οικονομίες. Εξάλλου, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί έχουν αποδειχθεί ένα βιώσιμο και επιτυχημένο μοντέλο άσκησης αγροτικής πολιτικής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο".