AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιουν 2018

"Έφυγε" ο Τηλαύγης Δημητρίου


Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Σάμου, ο Τηλαύγης Δημητρίου, έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών.

Πολιτικός μηχανικός, γιος του μεγάλου δασκάλου και πνευματικού ανθρώπου της Σάμου, του Νικολάου Δημητρίου, άσκησε το επάγγελμα στα πρώτα του χρόνια του αναλαμβάνοντας δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Διετέλεσε αμισθί Δήμαρχος Σαμίων αμέσως μετά την μεταπολίτευση, ως το 1978 και αργότερα πρόεδρος του Νοσοκομείου Σάμου, επίσης αμισθί.

Μαζί με τον αδελφό του Άλκη, δημιούργησαν την πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα αξιώσεων το Doryssa Bay, και στη συνέχεια το μεγάλο τουριστικό χωριό Doryssa Village, συνδυάζοντας τον τουρισμό με την παράδοση και τον πολιτισμό του νησιού μας, αφού εκεί στεγάστηκε το όνειρο ζωής, το Πνευματικό Ίδρυμα που έφερε το όνομα του μεγάλου Νικολάου Δημητρίου, το τεράστιο έργο του οποίου είναι γνωστό και αποτελεί μέρος της ιστορίας της Σάμου.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 8/6 στις 17.30 το απόγευμα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων να δοθεί ενίσχυση στην μονή, στην είσοδο, κατά την προσέλευση των φίλων του εκλιπόντα.Σίγουρα η Σάμος στερήθηκε τα τελευταία χρόνια της ασθένειάς του και θα στερηθεί δια παντός τις υπηρεσίες ενός άξιου, εμπνευσμένου και δημιουργικού ανθρώπου.

Πηγή: Era-aegean.gr
Πηγή φωτογραφίας: samiakonvima.blogspot.gr

Δηλώσεις και συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του Τηλαύγη Δημητρίου:

Βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης:

"Ο Τηλαύγης ήταν διαπρεπής προσωπικότητα με σημαντική δράση στον επιχειρηματικό, πολιτικό, πνευματικό χώρο.

Το Ίδρυμα Δημητρίου, που δημιούργησε με τον αδελφό του Άλκη και τους συνεργάτες τους, αποτελεί σπουδαίο κληροδότημα. Αγκάλιασε όλους τους τομείς του πνεύματος: Ιστορία, Λαογραφία, Πολιτική Σκέψη, Αισθητική. Αγκάλιασε ολόκληρη την πατρίδα μας, τη Σάμο.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Καλό ταξίδι στον δικό μας φίλο".

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος:
 
"Έφυγε από κοντά μας ένας πολύ σημαντικός Σαμιώτης. Ένας Σαμιώτης με μεγάλη προσφορά και έργο στον πολιτισμό, που καθήκον όλων μας είναι να το αναδείξουμε και να το συνεχίσουμε. Με συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, αλλά και πολύχρονη προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκφράζουμε στην οικογένεια και στους οικείους του Τηλαύγη Δημητρίου τα θερμά μας συλλυπητήρια".
 
Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος:

"Μετά την απώλεια του Τηλαύγη Δημητρίου, εκλεκτού συμπολίτη μας αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για  έναν άνθρωπο του πολιτισμού και των γραμμάτων.  Έναν άνθρωπο εξαίρετου ήθους, υψηλής  συνείδησης και μεγάλων ικανοτήτων.

Η αγάπη για την Σάμο τον οδήγησε σε θέσεις ευθύνης, του Δημάρχου Σαμίων, του Προέδρου Νοσοκομείου Σάμου, του δημιουργού των μεγάλων παραδόσεων και της λαογραφίας, ιδρυτή του Πνευματικού  Ιδρύματος  « Νικόλαος Δημητρίου».

Παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία αναβάθμισε τον τουρισμό του τόπου.

Η πορεία του μεγάλη, η επιτυχία του αδιαμφισβήτητη, το κενό δυσαναπλήρωτο.

Δημοτική παράταξη "Δράση-Ενότητα-Προοπτική":

"Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της παράταξης  «Δράση Ενότητα Προοπτική»,  εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του  Τηλαύγη Δημητρίου.

Ένας δυναμικός Σαμιώτης, έφυγε από τη ζωή με σημαντική προσφορά στα κοινά του τόπου σαν Δήμαρχος, αλλά και  στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού".

Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Σάμου:

"Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου αποχαιρετά τον ευπατρίδη, πρώην πρόεδρό του, Τηλαύγη Ν. Δημητρίου, ο οποίος οραματίσθηκε και υλοποίησε την ανάπτυξη της σύγχρονης δομής του".


Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Σάμου "Φάρος":

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος», σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του Τηλαύγη Δημητρίου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:

Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.

Να καταθέσει αντί στεφάνου το χρηματικό ποσό των εκατό (100€) ως δωρεά στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η Μέλισσα».

Να ανακοινωθεί το παρόν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Να παραβρεθεί στην εξόδιο ακολουθία εκπρόσωπος του Δ.Σ".

Νίκος Στεφανής, πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νομού Σάμου:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νομού Σάμου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Τηλαύγη Δημητρίου.

Τουρισμός – Πολιτισμός – Αυτοδιοίκηση έχουν συνδεθεί με το όνομα Τηλαύγης Δημητρίου".