AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιουν 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμπρος Βακιάρος μαγειρεύει για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων!


Ο Σαμιώτης ταλαντούχος νικητής του Master Chef 2017, Λάμπρος Βακιάρος, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων», μαγείρεψε με παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα «Εστία» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "ΑΠΟΣΤΟΛΗ".

Ο Λάμπρος με τους νέους βοηθούς του από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν δημιούργησε μια ιδιαίτερη συνταγή που συνδυάζει την ελληνική κουζίνα και την κουζίνα της Ανατολής.

Οι πέντε νεαροί επίδοξοι Chef, υπό τις οδηγίες του γνωστού Master Chef, προετοίμασαν και μαγείρεψαν κοτόπουλο και σως με κάρυ, για να τη σερβίρουν με αραβικές πίτες σε όλους τους φίλους τους, που ζουν ξέγνοιαστες στιγμές στην κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα.

"Το φαγητό μάς ενώνει περισσότερο απ’ όλα γιατί είναι «αγάπη». Το φτιάχνεις με αγάπη για να το προσφέρεις και να ευχαριστήσεις", λέει με χαμόγελο ο νεαρός νικητής του δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού που μια μέρα σαν κι αυτή έσπευσε να βρεθεί στο πλευρό των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, των πιο ευάλωτων της προσφυγικής κρίσης. "Μ’ αρέσει να βοηθάω αυτά τα παιδιά και βλέπω πως έχουνε ενέργεια μέσα τους κι έχουν πολλά να δώσουν".

Όπως ανάφερε στη σελίδα του στο facebook ο Λάμπρος Βακιάρος, "Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και με αυτή την αφορμή ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και συμπατριώτης μου Σωτήρης Δανέζης κι εγώ βρεθήκαμε κοντά στα ανήλικα και ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, που φιλοξενεί η ΜΚΟ Εστία σε συνεργασία με την «Αποστολή» όπου μαγειρέψαμε χωρίς σύνορα, γελάσαμε, περάσαμε στιγμές ανεμελιάς, μέσα από τη χαρά που μπορεί να προσφέρει η μαγειρική.

Αντίκρισα παιδιά γεμάτα ενέργεια και αυτό με έκανε να αναλογιστώ την ψυχική δύναμη που μπορεί να έχουν μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα...

Το φαγητό είναι κάτι που μας ενώνει περισσότερο απ’ όλα, και αυτό είναι το μήνυμά μας για αυτή την ημέρα!"

Δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες τι έγινε στην κουζίνα σε αυτή τη μοναδική συνεργασία του MasterChef Λάμπρου Βακιάρου με τα παιδιά της "Αποστολής"!



















Πηγή: MKOApostoli.com
Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com