AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουν 2018

Έσβησε η φωτιά στο Βάρσαμο Καλλιθέας - Κάηκαν 4,5 στρέμματα

Φωτογραφία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σάμου από τη φωτιά στο Βάρσαμο

Υπό πλήρη έλεγχο έθεσαν το πρωί της Τρίτης οι πυροσβέστες τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στο Βάρσαμο Καλλιθέας, στη Σάμο.
 
Μιλώντας στο My Samos Blog, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού, πύραρχος Δημοσθένης Ραγκαβάς, ο οποίος συντόνισε επιτόπου το έργο της πυρόσβεσης, ανέφερε ότι κάηκαν περίπου 4,5 στρέμματα δασικής και αγροτοδασικής έκτασης.
 
Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων (7 οχήματα και εθελοντές) ήταν άμεση, από τις 16.40 που δόθηκε το σχετικό σήμα, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς.
 
Εικόνα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σάμου από τη χθεσινή κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Και την Τρίτη στο σημείο παραμένουν πυροσβέστες, για παν ενδεχόμενο.
 
"Η ετοιμότητα της ομάδας πυρόσβεσης της Καλλιθέας, σε συνδυασμό με την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και του δήμου μας, απέτρεψε μια καταστροφή που θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις, λόγω της μορφολογίας του έδάφους και της πυκνής βλάστησης. Σας ευχαριστούμε όλους και συνεχίζουμε να στηρίζουμε όσο μπορούμε τις ομάδες πυρόσβεσης των κοινοτήτων μας" ανέφερε, μέσω Facebook, η Πολιτική Προστασία του δήμου Σάμου.
 
"Η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η ετοιμότητα των εθελοντών μας, σε συνδιασμο με την άψογη λειτουργία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, απέτρεψε μια πιθανή καταστροφή για το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους σας" ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com