AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουν 2018

Δ. Σεβαστάκης: "Πολύ σημαντικές οικονομικές εξελίξεις δίνουν ώθηση στη Σάμο"

 
Για "πολύ σημαντικές οικονομικές εξελίξεις" από τη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ για τη Σάμο, "που αποτελούσε πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου αλλά και της τοπικής κοινωνίας συνολικά", και την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου που ψηφίστηκε στη Βουλή και θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο για όλα τα νησιά του Νομού, κάνει λόγο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης.
 
Όπως υποστηρίζει, ια τη Σάμο, ο συνδυασμός μειωμένου ΦΠΑ και Μεταφορικού Ισοδύναμου θα επιφέρει σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τις εταιρείες με έδρα τη Σάμο, για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού και τις μεταφορές, καθιστώντας το νησί ανταγωνιστικό και ελκυστικό για αναπτυξιακά έργα, καθώς θα αναθερμανθεί η οικονομική δραστηριότητα".
 
Σύμφωνα με τον βουλευτή και πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και από το Μεταφορικό Ισοδύναμο τα οφέλη "είναι σημαντικά, καθώς οι νησιώτες κάτοικοι θα επιδοτηθούν για τις μετακινήσεις τους, ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις με έδρα τα αντίστοιχα νησιά θα έχουν χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και διακίνησης προϊόντων, με προφανή οφέλη και για τους καταναλωτές.
 
Σε συνδυασμό μάλιστα με την αύξηση των Ευρωπαϊκών Πόρων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027, με το ποσό να ανέρχεται στα 660 εκατ. ευρώ από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, το όφελος είναι προφανές, υπολογίσιμο και πολλαπλό.

Τα νησιά μας θα έχουν λαμπρό αναπτυξιακό μέλλον. Είναι στοίχημα όλων μας και αξίζει να κερδηθεί" καταλήγει ο κ. Σεβαστάκης.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com