AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουν 2018

Διεθνές βραβείο για σαμιώτικη λεμονάδα!


Με τη χρυσή διάκριση των δύο αστεριών βράβευσε την λεμονάδα "Gia...giamas" της σαμιώτικης εταιρείας "Barista Pro" το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες!

Το θέμα ανάδειξε η εφημερίδα "Καθημερινή" η οποία δημοσίευσε τα εξής για την βράβευση του σαμιώτικης έμπνευσης αναψυκτικού:

"Τη «ναυαρχίδα» τους απευθείας από το Καρλόβασι Σάμου έστειλαν στις Βρυξέλλες οι αδελφοί Αγαδάκη ή κατά κόσμον Barista Pro. «Δραστηριοποιούμασταν για 20 χρόνια σε εμπόριο καφέ, όμως εσχάτως θελήσαμε να καινοτομήσουμε», διηγείται στην «Κ» ο κ. Κωνσταντίνος Αγαδάκης. «Ανατρέξαμε στις γεύσεις της παιδικής μας ηλικίας, όπου πρωταγωνίστρια ήταν η λεμονάδα της γιαγιάς Μαρίκας, που ήταν πηχτή, φυλασσόταν στο ψυγείο και αραιωνόταν με νερό». 


Μπορεί η Σάμος να μην έχει παράδοση στα λεμόνια, αλλά οι τρεις εγγονοί φέρνουν μεγάλες ποσότητες από το Αργος και ακολουθούν τη συνταγή της γιαγιάς, μπολιάζοντάς τη με φαντασία. 

Τη λεμονάδα με τον παιχνιδιάρικο όνομα «gia...giamas», που απέσπασε χρυσή διάκριση με δύο αστέρια, γεύονται ήδη καταναλωτές σε Ιταλία, Δανία, Σιγκαπούρη και Σερβία".

Τι είναι το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας - iTQi

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ο κορυφαίος οργανισμός που έχει ως στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι κριτές επιλέγονται από τις 16 πιο αναγνωρισμένες λέσχες μαγείρων και γευσιγνωστών στην Ευρώπη όπως τις Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs' Association (Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων), Académie Culinaire de France, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de España, Federerazione dei Cuochi Italiana, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nederlandse Meesterkoks, Associação de Cozinheiros Profissionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS), Nordic Chefs Assosiation (Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και Ισλανδία) και Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

Εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε περισσότερες από 131 χώρες επωφελούνται ήδη από το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, και το έχουν πλήρως ενσωματώσει στην επικοινωνιακή πολιτική τους.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com