AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουν 2018

Χειροπέδες για έξι την Παρασκευή στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Συλλήψεις σε τρία διαφορετικά περιστατικά πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι αστυνομικές αρχές στη Σάμο.

Στο πρώτο περιστατικό, το οποίο συνέβη στην πόλη της Σάμου αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό ηλικίας 24 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 24χρονος επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο έφερε ενδείξεις πλαστότητας. 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επίσης, ότι ο συλληφθείς είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί από αρμόδιες αστυνομικές Αρχές για την μη απομάκρυνσή του από το νησί της Σάμου.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου διενεργείται προανάκριση.

Στο δεύτερο περιστατικό, το οποίο επίσης συνέβη στην πόλη της Σάμου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 28, 26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της ληστείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, ο 26χρονος το απόγευμα της Παρασκευής ενεπλάκη σε επεισόδιο με τον 28χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο τελευταίος του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Επιπρόσθετα, όπως καταγγέλθηκε ακολούθως, ο 26χρονος, από κοινού με τον 22χρονο, αφαίρεσαν από τον 28χρονο με τη χρήση σωματικής βίας το κινητό τηλέφωνό του καθώς και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Διενεργείται προανάκριση.

Το τρίτο περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο της Σάμου. Εκεί αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 28 και 31 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια ελέγχου ως ταξιδιωτικά έγγραφα δύο δελτία αιτούντος διεθνή προστασία τα οποία, όπως εξακριβώθηκε, ήταν πλαστά.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ  διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου.


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com