AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Ιουν 2018

Τιμητική εκδήλωση για τον Σαμιώτη καθηγητή Μ. Βαρβούνη στον Βόλο


Ο Σαμιώτης καθηγητής λαογραφίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Πανεπιστημίου Θράκης, Μανώλης Βαρβούνης, τιμήθηκε τη Δευτέρα στον Βόλο από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας με την απονομή του Χρυσού Σταυρού από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής λήξης του Α’ εξαμήνου με τίτλο «Εισαγωγή στη Λαογραφία» του τριετούς κύκλου σπουδών «Εισαγωγή στην Επιστήμη της Λαογραφίας» που διεξάγεται από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας της Μαγνήτων Κιβωτού.

Μετά τον απολογισμό του Οργανωτικού Γραμματέα της Μαγνήτων Κιβωτού και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος εξ αποστάσεως «Εισαγωγή στην Επιστήμη της Λαογραφίας» Δρ Αλέξανδρου Καπανιάρη, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα μίλησε για το πολυσχιδές έργο του Μανώλη Βαρβούνη. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας Ευσέβιου ο οποίος εγκωμίασε το έργο του Σαμιώτη καθηγητή Μ. Βαρβούνη, ενώ παράλληλα συνεχάρη τη Μητρόπολη Δημητριάδος για το καινοτόμο έργο της σε σχέση με το πρόγραμμα e-learningγια το λαϊκό πολιτισμό.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού μίλησε με θερμά λόγια για το σχεδιασμό και την υλοποίηση όλης της προσπάθειας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Ευχαρίστησε όλους του συντελεστές και τους/τις καθηγητές/τριες που συμμετείχαν το εαρινό εξάμηνο ενώ ανέφερε ότι σύντομα τέτοιου είδους προγράμματα θα επεκταθούν και με τη συνεργασία άλλων δομών και φορέων της Μητρόπολης.

Μετά ακολούθησε η απονομή του «Χρυσού Σταυρού» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού και αντιφώνηση με σύντομη εισήγηση του τιμωμένου καθηγητή Μανώλη Βαρβούνη με θέμα «Η σημασία της μελέτης της Λαογραφίας στην εποχή μας».


Την εκδήλωση συντόνισε ο Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ., και Οργανωτικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com