AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιουν 2018

Νέα διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Μια νέα διεθνή διάκριση απέσπασε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μία από τις σχολές του, αυτή των Θετικών Επιστημών, έχει ως έδρα το Καρλόβασι της Σάμου.

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο κατετάγη στη θέση [151-200] με τα καλύτερα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που ιδρύθηκαν την τελευταία 50ετία (Times Higher Education Young University Ranking 2018)

Όπως αναφέρει η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, "όπως ανακοινώθηκε μόλις χθες (6/6/2018), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμπεριλαμβάνεται, για το έτος 2018, ανάμεσα στα [151-200] κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που ιδρύθηκαν τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διεθνούς αξιολογικής κατάταξης Times Higher Education Young University Ranking 2018 των έγκυρων βρετανικών Times Higher Education (THE).

Η τιμητική αυτή θέση που έλαβε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταξύ μεγάλου αριθμού νέων Πανεπιστημίων παγκοσμίως, αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στην αποτύπωση της θετικής ακαδημαϊκής του πορείας. 

Αναδεικνύει την ταχύτατη άνοδο του δημόσιου πολυνησιωτικού Πανεπιστημίου της χώρας στο διεθνές ακαδημαϊκό στερέωμα σε λιγότερα από τριάντα πέντε χρόνια από την ίδρυσή του και το φέρνει ακόμη πιο ψηλά στην εθνική και διεθνή ακαδημαϊκή επικαιρότητα.

Η αδιάκοπη προσπάθεια, με προσήλωση στους ακαδημαϊκούς στόχους και την εξωστρεφή διεθνοποιημένη ακαδημαϊκή λειτουργία, για περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου ακόμη και σε περίοδο κρίσης, αποτυπώνεται για μία ακόμη φορά τη φετινή χρονιά.

Έτσι, συνολικά, μετά και τις επιτυχίες με τις οποίες διακρίθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με διεθνείς έγκυρες αξιολογήσεις το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ευρίσκεται πλέον: 

- στη θέση [601-800] στον κόσμο το 2017, στο πλαίσιο του Times Higher Education University Ranking 2017

- στη θέση [447] στην Ευρώπη και [1.123] στον κόσμο, στη γενική κατάταξη μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων Πανεπιστημίων στον κόσμο, στο πλαίσιο του Webometrics Ranking of World Universities 2017

- στη θέση [301-400] στον κόσμο, μεταξύ χιλιάδων Πανεπιστημίων, στις Κοινωνικές Επιστήμες (Social Sciences), στο πλαίσιο του Times Higher Education University Ranking 2017


- στη θέση [151-200] ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που ιδρύθηκαν την τελευταία 50ετία, στο πλαίσιο του Times Higher Education Young University Ranking 2018.

Η αναγνώριση της δυναμικής ανοδικής πορείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί χαρά, τιμή, αλλά και χρέος συνέχειας για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αιγαίου".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com