AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Απρ 2014

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την Πρωτομαγιά


Την Εργατική Πρωτομαγιά τιμά την ερχόμενη Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Σάμου, που οργανώνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα γραφεία του.

Η Διοίκησή του κάνει λόγο για "Μέρα γιορτής και αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης", "μέρα ταξικού αγώνα απέναντι στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του", "μέρα ανανέωσης της υπόσχεσης-όρκου ότι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο που 'νόμος είναι το δίκιο του εργάτη'".

Μιλά επίσης για "βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που λεηλατούν και τσακίζουν τις ζωές μας", "για την ανεργία, την εξαθλίωση, την κακοπληρωμένη ή και απλήρωτη εργασία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν έχουμε ή τις ακριβοπληρωμένες και χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας", για "τα μικρομάγαζα που βάζουν λουκέτο" και τους "αγρότες που ξεκληρίζονται".

Καλεί σε συμμετοχή στην απεργία, με σειρά αιτημάτων όπως :

"- Εδώ και τώρα να υπογραφτεί Ε.Γ.Σ.Σ.Ε με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ. Υπογραφή κλαδικών Σ.Σ.Ε.

- Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων. Διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την Ε.Ε.

- Όχι στις ατομικές συμβάσεις και στον ηλικιακό διαχωρισμό των εργαζομένων. Υποχρεωτικότητα των συμβάσεων. Κανείς απλήρωτος και ανασφάλιστος.

- Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς προϋποθέσεις. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους.

- Δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

- Όχι στη φοροληστεία, χαράτσια, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος κλπ.

- Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

- Προστασία του εισοδήματος των αγροτών. Κατάργηση της Κ.Α.Π και διασφάλιση της αναγκαστικότητας της Ε.Ο.Σ.Σ.

- Εθνικός οργανισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπ.Ναυτιλίας. Καθημερινά και ασφαλή δρομολόγια, μείωση των εισιτηρίων, όχι στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων
".

Φωτογραφία αρχείου: 902.gr