AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Απρ 2014

O Σ. Κούλογλου παρουσιάζει τα ντοκιμαντέρ του στη Σάμο στις 2 και 3/5

 

Τις ταινίες ντοκιμαντέρ του με τίτλο "Η νονά" και "Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης" θα παρουσιάσει στη Σάμο στις 2 και 3 Μαΐου ο Στέλιος Κούλογλου. Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση του γνωστού δημοσιογράφου, σεναριογράφου και σκηνοθέτη των ντοκιμαντέρ με το κοινό.

Το ντοκιμαντέρ "Η νονά" θα προβληθεί στις 7 το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαΐου στο νέο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Διεύθυνσης Σάμου (απέναντι από το Κ.Ε.Π).

"Η νονά" είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταπιάνεται με το πώς η Μέρκελ κατέκτησε την Ευρώπη.

Η υπόθεση της ταινίας ντοκιμαντέρ:

Μερικά χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μια άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Ο δάσκαλός της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η "Μερκιαβέλι" ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που τη γνωρίζει καλά, λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους νονάς της Μαφίας. H Γερμανίδα καγκελάριος κλήθηκε το 2008 να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Στον πειραματικό σωλήνα, οι χώρες του Νότου. "Aν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ", λέει η Ναόμι Κλάιν, "θα ήταν για την Ελλάδα". Πώς η Μέρκελ κατάφερε να επιβάλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη; 


Σενάριο και σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου.

Διάρκεια: 105'.

Το ντοκιμαντέρ "Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης" θα προβληθεί στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαΐου στην Κινηματογραφική Λέσχη "Ίριδα" στο Καρλόβασι.


Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Η υπόθεση της ταινίας ντοκιμαντέρ:

Με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές, το ντοκιμαντέρ "Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης" ερευνά τη μνήμη, τη λήθη και την ιστορική αλήθεια στην σύγχρονη Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των μαθητών ενός Λυκείου στο Δίστομο. Μαρτυρίες από τις σφαγές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των συνεργατών τους, που θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του ναζισμού, 70 χρόνια πριν. 


Σενάριο και σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου.

Διάρκεια: 90'.

Δείτε το trailer της ταινίας ντοκιμαντέρ:


Δείτε ποιες ταινίες παίζονται στη Σάμο στην Ενότητα "Σινεμά".