AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Αυγ 2016

Σύλληψη 22χρονου στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη στο Πυθαγόρειο της Σάμου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας άνδρας ηλικίας 22 ετών.

Πρόκειται για έναν υπήκοο Αιγύπτου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και για πλαστογραφία.

Πιο αναλυτικά, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, ο 22χρονος εντοπίστηκε να κινείται κοντά στο λιμένα του Πυθαγορείου και σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό την Πάτμο, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, έφεραν τα στοιχεία άλλων αλλοδαπών προσώπων.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 22χρονος θα προμήθευε τα εισιτήρια, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε τέσσερις υπηκόους Συρίας, στους οποίους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ως προς την υποχρέωσή τους για διαμονή στη Σάμο, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη απομάκρυνσή τους από το νησί.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς, την Παρασκευή είχε προμηθεύσει έναν 21χρονο υπήκοο Ιράκ με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και αεροπορικό εισιτήριο, προκειμένου ο τελευταίος να αναχωρήσει παράνομα από τη Σάμο.

Από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο ίδιος δράστης, σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, ενεργώντας με όμοια μεθοδολογία, είχε διευκολύνει την παράνομη κίνηση, 25 τουλάχιστον ακόμη αλλοδαπών μεταναστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.