AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Δεκ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανέλκυσαν δίχτυ-φάντασμα στη θαλάσσια περιοχή Τσαμαδού!

Φωτογραφίες από τη σελίδα του Συλλόγου Αυτoδυτών Σάμου στο Facebook

Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης αναψυχής της προηγούμενης Κυριακής, μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου εντόπισαν ένα μεγάλο δίχτυ-φάντασμα στην Ξέρα της Τσαμαδού και κατέγραψαν την ακριβή θέση του στο βυθό.

Τα δίχτυα-φαντάσματα είναι δίχτυα ψαρέματος τα οποία έχουν αφεθεί ή χαθεί στη θάλασσα από τους ψαράδες. Είναι σχεδόν αόρατα σε καταστάσεις χαμηλής ορατότητας, μπορούν να μπλεχτούν σε βράχια, ξέρες ή να κινούνται ελεύθερα σε οποιαδήποτε βάθος της θάλασσας. Είναι η αιτία παγίδευσης ψαριών, δελφινιών, χελωνών, γλάρων, αστακών και σε κάποιες περιπτώσεις δυτών. Ενεργώντας όπως έχουν σχεδιαστεί, περιορίζουν την κίνηση, προκαλούν ασιτία, εκδορές και μολύνσεις, και ασφυξία σε όσους οργανισμούς χρειάζονται να επιστρέψουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν.

Αυτό το Σάββατο, ομάδα τριών αυτοδυτών καταδύθηκε στο ίδιο σημείο με σκοπό τη ανέλκυση του διχτυού. Σε βάθη από 17 έως και 27 μέτρα, ξέμπλεξαν όλο το δίχτυ από την ξέρα ενώ με τους κοπτήρες τους απελευθέρωσαν τα παγιδευμένα ψάρια, αχινούς, γαστερόποδα και καρκινοειδή. Με τη χρήση δύο σάκων ανέλκυσης έφεραν το δίχτυ στην επιφάνεια και πάνω στο σκάφος του συλλόγου, "Γοργώ". Επί του σκάφους έγινε και δεύτερος έλεγχος και με προσοχή απελευθερώθηκαν παγιδευμένα θαλάσσια είδη.

Δείτε την όλη διαδικασία σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του Συλλόγου Αυτoδυτών Σάμου στο Facebook!