AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Δεκ 2016

Εγκρίθηκε σημαντικό πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης της Σάμου


Επιτυχή έκβαση είχε, σύμφωνα με τον δήμο Σάμου, η συντονισμένη προσπάθεια φορέων του Νομού για τη σύνταξη και υποβολή φακέλου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Ειδικότερα, με την 3206/2016 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελου Αποστόλου, κατανεμήθηκε συνολικά ποσό 8.100.000 ευρώ στο Κέντρο Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Α.Ε.Κ.) Σάμου, εκ των οποίων 5.950.00 ευρώ προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και 2.150.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Από τα ποσά αυτά το 60% διατίθεται για ιδιωτικές επενδύσεις και το 40% για δημόσιες υποδομές.

Σύμφωνα με την τοπική δημοτική Αρχή, "κοινός στόχος του δήμου και των άλλων φορέων που μετέχουν στο Κ.Α.Ε.Κ. είναι αυτή τη φορά  η υλοποίηση του σκέλους των δημοσίων υποδομών, σε συνδυασμό με τις ιδιωτικές επενδύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα για τον τόπο».

Η κατατεθείσα πρόταση έλαβε υψηλή βαθμολογία, πράγμα το οποίο αποτυπώνεται και στο ύψος της χρηματοδότησης που εγκρίθηκε και η οποία αντιστοιχεί στη 19η θέση μεταξύ 49 φορέων οι προτάσεις των οποίων αξιολογήθηκαν θετικά και έτυχαν χρηματοδότησης.

«Μια ακόμη απτή απόδειξη ότι με συστηματική, συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια, συστράτευση σε κοινό σκοπό και με συνέργειες μπορούμε να επιτύχουμε και να απαντήσουμε σε βασικές ανάγκες του τόπου, σε αυτούς τους χαλεπούς, δημοσιονομικά, καιρούς.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους που συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για τον Πρόεδρο του Κ.Α.Ε.Κ., Βασίλη Πανουράκη, ο οποίος κλήθηκε να συντονίσει μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.

Χρέος όλων μας εφεξής είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν την απορρόφηση των εγκεκριμένων πιστώσεων, σε δράσεις που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής στην τοπική κοινωνία και οικονομία" αναφέρει ο δήμος Σάμου.