AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιαν 2017

Παρέμβαση της Χ. Καλογήρου στο Σ.Α.Σ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου


Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, όπως και της προσέγγισης όλων των λιμανιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, έφερε στο προσκήνιο η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) την Τετάρτη. 

Η κ. Καλογήρου, η οποία είναι μέλος του Σ.Α.Σ ως εκπρόσωπος της ΕΝ.Π.Ε (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας), τονίζοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη συμπρωτεύουσα, ζήτησε από τους αρμόδιους του Υπουργείου Ναυτιλίας να καταβάλλουν προς τούτο κάθε δυνατή προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικού θέματος για την τροποποίηση των δρομολογίων του Ε/Γ – Ο/Γ "Νήσος Μύκονος" και "Νήσος Ρόδος", η Περιφερειάρχης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία για την προσέγγιση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου πλοίου στα λιμάνια των νησιών της Π.Ε. Σάμου και επανέλαβε ότι αποτελεί πάγια θέση των τοπικών κοινωνιών η εξυπηρέτηση όλων των προορισμών χωρίς αποκλεισμούς, καθόσον τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλές φορές ανυπέρβλητα.