AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιαν 2017

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών


Την πίτα του έκοψε την Κυριακή ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου. 

Οι θεατρικές παραστάσεις με το έργο "Το αγκάθι στο νύχι" του Σταύρου Κουτράκη που είναι σε εξέλιξη και η ανάπτυξη της αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ήταν τα κυρίαρχα θέματα της ομιλίας της γραμματέας.

Επισήμανε, ιδιαίτερα, ότι ο σύλλογος ποτέ δεν έβαλε ως κριτήριο την εθνικότητα, το χρώμα και τη θρησκεία των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη για την προσφορά αλληλεγγύης και κάλεσε τα μέλη και τις φίλες του συλλόγου να μην αφήσουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας να μολύνει τη μικρή κοινωνία του χωριού.

"Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. 

Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που προκαλούν φτώχεια και πολέμους με θύματα τους λαούς. Γι αυτό σας καλούμε να κρατάμε σταθερά η μία το χέρι της άλλης, το έχουμε ανάγκη. Παράλληλα να μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Να μη κλεινόμαστε στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας. 

Έτσι κι αλλιώς είναι ένα σπίτι που έχουν βαλθεί να μας το πάρουν αυτοί που έχουν άλλα εκατό. Η αισιοδοξία, η ζωντάνια και η ελπίδα βρίσκεται στην συμμετοχή στους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού μας για αξιοπρεπή ζωή χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε μικρή λαχειοφόρος αγορά με δωράκια που προσέφεραν μέλη του συλλόγου. Η τυχερή της χρονιάς φέτος ήταν η Μαρία Σπαζοκοίλη. 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση κοπής της πίτας του Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου: