AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουλ 2017

Εντυπωσιακή άνοδος του τουρισμού από Τουρκία και Ευρώπη στη Σάμο

Φωτογραφία του Νίκου Αναστασίου

Σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων από την Τουρκία και ευρωπαϊκές χώρες σημειώθηκε τον Ιούνιο στη Σάμο.

Πιο συγκεκριμένα, οι αφίξεις από τη γείτονα χώρα αυξήθηκαν κατά 217% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, δηλαδή αυτό τον μήνα ανήλθαν στα 7.027 άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, η αύξηση στη τουριστική κίνηση του διεθνούς αερολιμένα της Σάμου ήταν της τάξης του 41% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, με συνολικά 44.848 Ευρωπαίους επισκέπτες να διακινούνται τον φετινό Ιούνιο από και προς το νησί.

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την προβολή των νησιών, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, σε συνεργασία με το τμήμα του Ε.Ο.Τ στην Τουρκία, διοργάνωσαν ταξίδι εξοικείωσης (press trip) στη Σάμο το χρονικό διάστημα 15-18 Ιουλίου, με απώτερο σκοπό την προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και την ενίσχυση της ροής των Τούρκων τουριστών στο νησί, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό  για την τούρκικη τουριστική αγορά. 


Οι δύο δημοσιογράφοι, η Hatice Duygu Leloglu και ο Hakan Turpcu, θα δημοσιεύσουν άρθρα στη μεγάλη εφημερίδα Sabah, η οποία έχει κυκλοφορία 300.000 φύλλα ημερησίως. Επίσης, η κ. Leloglu είναι παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι Α Haber.