AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Απρ 2018

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 19/4 στο Καρλόβασι από το ΕΚΣ

 
Συλλαλητήριο "ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα" στη Συρία οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ), την Πέμπτη 19 Απριλίου στις 7μμ στην πλατεία Καρλοβάσου. 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΕΚΣ, "ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία το Σάββατο το πρωί ξεκίνησαν βομβαρδισμούς στη Συρία, με την ανοχή των άλλων κρατών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Οι βομβαρδισμοί αυτοί επαναλήφθηκαν μερικά εικοσιτετράωρα μετά εναντίον αεροδρομίων της Συρίας. Οι φονιάδες των λαών, για τα κέρδη των μονοπωλίων, ξεκίνησαν νέο αιματοκύλισμα, ανοίγοντας και άλλο τον κύκλο του θανάτου στην περιοχή μας.
 
Το Αιγαίο και η ευρύτερη περιοχή έχει γεμίσει ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και πυραύλους. Όλα τα κράτη (ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία, Κίνα, Τουρκία κλπ) έχουν συσσωρεύσει μεγάλες πολεμικές δυνάμεις κάνοντας την περιοχή κυριολεκτικά μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Τα όπλα έχουν βγει και το μοίρασμα της Γης έχει ξεκινήσει εκ νέου, με τον πόλεμο να παίρνει νέα τροπή και να γενικεύεται.
 
Είναι πρόσχημα τα χημικά στη Συρία. Αιτία του πολέμου και της σημερινής επίθεσης είναι οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων των διαφόρων κρατών για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι και το μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των ενεργειακών πηγών στην ευρύτερη περιοχή...
 
Για τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλίων παίρνει μέρος η Ελλάδα στον πόλεμο, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκοντας «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας, παραχωρώντας λιμάνια, αεροδρόμια, γη, αέρα και θάλασσα στους μακελάρηδες, στέλνοντας φαντάρους και στρατιωτικούς σε άλλες χώρες, δίνοντας το 2% του ΑΕΠ μας (του ιδρώτα του λαού μας δηλαδή) στο ΝΑΤΟ...
 
Καλούμε την εργατική τάξη, τον Σαμιώτικο και Ικαριώτικο λαό, τους φαντάρους και στρατιωτικούς που υπηρετούν στα νησιά μας να βγάλουν συμπεράσματα. Ο ελληνικός λαός και τα νησιά μας έχουν μπει σε μια επικίνδυνη πολεμική δίνη. Ο πόλεμος τείνει να γενικευτεί στην περιοχή και παγκόσμια...".
 
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου, που σημειώνει: "Ο πόλεμος είναι στην «πόρτα» μας! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να γίνουν θύματα για τα κέρδη του κεφαλαίου".

Το παρών στη συγκέντρωση θα δώσει και η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συσπείρωση (ΛΑ-ΑΑΣ) Σάμου.