AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Απρ 2018

"Αρχιμήδης" στα σχολεία της Σάμου από Celestyal Cruises & Ίδρυμα Θεοχαράκη

 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αρχιμήδης" υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά στη Σάμο η Celestyal Cruises, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη. Το πρόγραμμα, το οποίο έχει στόχο να επιμορφώσει τη μαθητική κοινότητα του νησιού, παρακολουθούν συνολικά περισσότεροι από 1.300 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σάμου.
 
Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που η Celestyal Cruises επιμορφώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς των νησιών του Αιγαίου.
 
Η εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει εμπράκτως δράσεις που στοχεύουν στην κατάρτιση και την εκπαίδευση, επικεντρώνοντας την προσοχή της στη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι μαθητές δεν λαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες στη γνώση με εκείνες των παιδιών των μεγάλων αστικών κέντρων.
 
Η Celestyal Cruises, από κοινού με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, ένα Ίδρυμα με πρωτοποριακό ρόλο στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τόσο για νέους, όσο και δια βίου μάθησης, υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αρχιμήδης", το οποίο παρουσιάζει μια σειρά σύγχρονων προσεγγίσεων της γνώσης των θετικών επιστημών, με έναν τρόπο δημιουργικό και δια-δραστικό, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.
 
Η δράση εγκαινιάστηκε επίσημα τον περασμένο Μάρτιο, σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Σάμου, παρουσία τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών του νησιού και εκπροσώπων όλων των συντελεστών, και τελεί υπό την αιγίδα του τοπικού δήμου.
 
 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την κατάρτιση των εκπαιδευτικών του νησιού τον Απρίλιο του 2017, με την ευγενική υποστήριξη της Celestyal Cruises και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2018, για το σύνολο της σχολικής κοινότητας, 1.300 μαθητές, όλων των βαθμίδων.
 
Στόχος του είναι να φέρει τους μαθητές κοντά στις θετικές επιστήμες, μέσα από ευχάριστες βιωματικές εμπειρίες, συστήνοντάς τους με ενδιαφέροντα τρόπο βασικές επιστημονικές έννοιες. Παράλληλα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς παρουσιάζει και προωθεί μια σύγχρονη αντίληψη για τη διδακτική μεθοδολογία, εισάγοντας στη ροή των εκπαιδευτικών ωρών ερευνητικές δραστηριότητες που στηρίζονται στη συλλογικότητα και τη συνεργασία.



Εμπνευστές και εισηγητές του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Άρης Μαυρομμάτης, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών, διδάσκων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Καλών Τεχνών, και ο Απόστολος Παπανικολάου, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών, Msc Διδακτικής Μαθηματικών.
 
Σύμφωνα με τη Φρόσω Ζαρουλέα, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises, πρόκειται να καλύψει όλα τα σχολεία του νησιού, κατά το σχολικό έτος 2017-2018, προσεγγίζοντας περισσότερους από 1.300 μαθητές και καθηγητές της Σάμου.
 
Όπως σημειώνει, "μέσα από το συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας προσπαθούμε κάθε χρόνο να ενισχύουμε τις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, στοχεύοντας στη βαθύτερη και ουσιαστική ανάπτυξή τους. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με θέρμη το σημαντικό έργο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αρχιμήδης», προσφέροντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν τη μαγεία των θετικών επιστημών, μέσω νέων και σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων".

Αρχική δημοσίευση: My Samos Blog, http://my-samos.blogspot.gr