AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Απρ 2018

Επίσκεψη της παράταξης "Δράση" στη Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου


Τον Μαραθόκαμπο επισκέφτηκε πρόσφατα η δημοτική παράταξη "Δράση-Ενότητα-Προοπτική". 

Σε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο και μέλη της Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου συζητήθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της παράταξης, "τα μέλη συμφώνησαν και με τις θέσεις της παράταξης μας για εύρεση λύσης στο πρόβλημα εναπόθεσης αδρανών υλικών σε εγκεκριμένο χώρο καθώς και την πλήρη αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του κατεστραμμένου ΧΥΤΑ όπως έχουμε ζητήσει. Δυστυχώς καμία ενέργεια για εξεύρεση χρηματοδότησης μέσω προγράμματος δεν έχει γίνει ακόμη με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί και για το περιβάλλον.

Σε ότι αφορά τον φορέα διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου όπου όλα κινούνται με αργούς ρυθμούς συμφωνήθηκε να συνεχισθούν οι πιέσεις για την όσο το δυνατό έναρξη λειτουργίας του που θα αποτελέσει άλλο αναπτυξιακό εργαλείο της περιοχής.

Για την περιβόητη πρόσβαση στο γήπεδο ο δρόμος παραμένει σε κακή κατάσταση, δεν έχει γίνει τσιμεντόστρωση αυτού, εκφράσαμε τα παράπονα αθλητών και κατοίκων. Ακούσαμε διάφορα εναλλακτικά σενάρια δεν βλέπουμε πράξεις όμως.  Όπως και ότι δεν έχει γίνει ακόμη η ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

Ενημέρωση έγινε και για το ΣΧΟΑΠ Μαραθοκάμπου και τις δυσκολίες υλοποίησης του.

Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση χάραξης για παραχώρηση γης προς βελτίωση της πρόσβασης προς σπηλιά Πυθαγόρα.

Εκφράσαμε και τα δικαιολογημένα παραπόνα δημοτών για την κακή αγροτική οδοποιία. Τα μηχανήματα εδώ και πολλές μήνες είναι εκτός Δημοτικής ενότητας. Ενημερωθήκαμε επίσης για την κάκιστη κατάσταση τμημάτων δρόμου του περιφερειακού Μαραθοκάμπου που κινδυνεύει με καθίζηση, παράπονα για λακκούβες και πυκνή βλάστηση που δυσχεραίνει την οδήγηση και τις ενέργειες του τοπικού συμβουλίου.

Oι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, ζήτησαν να γίνουν παρεμβάσεις για την βελτίωση του κεντρικού άξονα από Αγίους Θεοδώρους έως Μαραθόκαμπο ο οποίος είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Επείγουσα είναι και η ανάγκη ανακατασκευής τοιχίων σε τμήματα του δρόμου Μαραθοκαμπου-Όρμος  ο οποίος σε πολλά σημεία είναι ετοιμόρροπος.

Ζήτησαν επίσης να ξεκινήσει επιτέλους η παράκαμψη Κάμπου Μαραθοκάμπου (μελέτη και έργο). 

Ζητήσαμε ενημέρωση για τους ελέγχους των νερών ύδρευσης καθώς και για την πορεία είσπραξης ανταποδοτικών τελών που έχει μείνει πολλά εξάμηνα πίσω.

Πολλά παράπονα δεχτήκαμε για την εγκατάλειψη των πολλών αδέσποτων σκυλιών της περιοχής που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια κατοίκων αλλά και τουριστών.

Συμφωνήθηκε να διεκδικήσουμε αιτήματα της δημοτικής κοινότητας και εμεις σαν παράταξη μέσω δημοτικού συμβουλίου αλλά και άλλα θέματα όπως το Νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου, την υλοποίηση του Καταδυτικού πάρκου, την  βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου περιοχής Σπηλιά Πυθαγόρα.

Παρέμβαση μας ζητήθηκε και για την απαράδεκτη κατάσταση με τη προβληματική λειτουργία των ΕΛΤΑ στην περιοχή".

Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com