AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Απρ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σαμιώτες & Μητροπολίτης στους Δ΄ Χαιρετισμούς στον Πειραιά!

Φωτογραφίες: Νίκος Ορφανός

Με κατάνυξη τελέστηκε την Παρασκευή η Ιερά Ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά. Χοροστάτησε, όπως κάθε χρόνο, ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ενώ Σαμιώτες, Ικαριώτες και Φουρνιώτες της Αττικής έδωσαν μαζικά και φέτος το παρών.

Έψαλαν οι καλλίφωνοι βυζαντινοί ιεροψάλτες Σταύρος Βούβουνας, Μιχάλης Μπογιατζής, Αλέξανδρος Κακαντώνης και Γιάννης Αθανασίου.
 
Την Ιερά Ακολουθία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης κι ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Στον κηρυγματικό λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα και τη σημασία του 20ού Οίκου (παραγράφου) του Ακαθίστου Υμνου, που αρχίζει από το γράμμα Υ. Μίλησε για τα αγαθά (πνευματικά και υλικά) που είναι δώρα του Θεού, για την ευγνωμοσύνη γι' αυτά, για τη χριστιανική αγάπη και πίστη, για την αξία, τη σημασία και την ανάγκη της ενότητας των ανθρώπων που εγγυάται η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, καθώς και για τον αγώνα του ανθρώπου για τη σωτηρία του.

Αναφέρθηκε και στα σημερινά πολλά προβλήματα των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι και το προσφυγικό-μεταναστευτικό που αντιμετωπίζει και το νησί μας.
 
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα που κατέγραψε ο κ. Νίκος Ορφανός!
 








 
Κείμενο-Φωτογραφίες: Νίκος Ορφανός

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com