Στο επίσημο δείπνο καλωσορίσματος των υποψήφιων Master Sommelier, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να εκπαιδευτούν και να εξεταστούν πάνω στο Ελληνικό κρασί, ο ΕΟΣ Σάμου εκπροσωπήθηκε με τρία από τα εξαιρετικά του κρασιά!
Για τη δράση αυτή συνεργάστηκαν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και ο εκπαιδευτικός οργανισμός W.S.P.C. στον οποίο ηγείται ο Master of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης.
Το δείπνο έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες στο εστιατόριο «Ψαράδες» στο Παλαιό Φάληρο. Ο συνδυασμός των εδεσμάτων και των κρασιών που παρουσιάστηκαν έγινε μετά από προσεκτική επιλογή, ώστε να γίνουν τα καλύτερα δυνατά «παντρέματα». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εκπαίδευση των υποψηφίων Master Sommelier που έφτασαν στην Ελλάδα από διάφορα μέρη του κόσμου όπως Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Αργεντινή, Πολωνία, Αγγλία, Σερβία, Ιταλία, Καναδά, Ελβετία και Γαλλία. Στην επίλεκτη ομάδα υπάρχουν, φυσικά, και Έλληνες υποψήφιοι Master Sommelier.
Στο 1ο στάδιο του εκπαιδευτικού δείπνου, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε το νέο λευκό ξηρό "Μοσχάτο Άσπρο" του ΕΟΣ Σάμου το οποίο συνδυάστηκε με διάφορα πιάτα, όπως: μους σπό αυγοτάραχο, σαλάτα με ρόκα, λιαστές ντομάτες, τυρί και άλλα, παραδοσιακή χορτόπιτα και κεφτέδες από μπακαλιάρο, δυόσμο, πατάτα, σκόρδο και σαφράν. Η δροσιστική οξύτητα του ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ και ο δυναμικός χαρακτήρας του, έκαναν το κρασί αυτό να σταθεί επάξια δίπλα στις διάφορες γεύσεις και να κάνει τους επισκέπτες να αναρωτηθούν πως είναι δυνατόν ένα κρασί από την ποικιλία Μοσχάτο να ανταποκρίνεται με τέτοια «πυγμή» σε πολύπλοκες και εκλεπτυσμένες γεύσεις.
Στο 4ο στάδιο, στο κλείσιμο του δείπνου, με μία τάρτα λευκής σοκολάτας με βατόμουρα και γλάσο σοκολάτας και με πορτοκαλόπιτα συνδυασμένη με παγωτό με γεύση κανέλα, παρουσιάστηκαν μόνο τα γλυκά κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, κάνοντας μία πραγματικά εντυπωσιακή λήξη της μοναδικής αυτής εμπειρίας. Το φρέσκο SAMOS VIN DOUX και το 5ετούς παλαίωσης SAMOS ANTHEMIS δέχτηκαν τα καλύτερα σχόλια, είτε ως γλυκά κρασιά που απολαμβάνονται μόνα τους αλλά και ως εξαιρετικοί συνοδοί των επιδορπίων. Ειπώθηκαν πολύ θετικά σχόλια για το σώμα τους και την ισορροπία τους όπως και για το πόσο μοναδικό χαρακτήρα έχει το καθένα από αυτά, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από την ίδια ποικιλία.
Δείτε φωτογραφίες από το επίσημο δείπνο καλωσορίσματος των υποψήφιων Master Sommelier στην Αθήνα!
Δείτε φωτογραφίες από το επίσημο δείπνο καλωσορίσματος των υποψήφιων Master Sommelier στην Αθήνα!
Ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ ευχαριστεί θερμά την ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) και τον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC για την επιλογή των κρασιών του Συνεταιρισμού να συμμετάσχουν σε αυτή την πρώτη επαφή των υποψηφίων Master Sommelier με το Ελληνικό, και ειδικότερα με το σαμιώτικο. Επίσης εύχεται τους υποψήφιους Master of Wine καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στις σπουδές τους.
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com