AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Νοε 2012

Έκτακτο δελτίο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

Φωτογραφία αρχείου

Έκτακτο Δελτίο εξέδωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Σάμου για την επιδείνωση του καιρού στο νησί από απόψε μέχρι την Τετάρτη.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται στη Σάμο το επόμενο 48ωρο (ήδη το MY SAMOS BLOG σάς έχει ενημερώσει από το πρωί για τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού), οι πολίτες της Σάμου καλούνται να ενημερώνονται σε τακτική βάση για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Επίσης καλούνται να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα αυτοπροστασίας:
- Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
- Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
- Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε το έκτακτο δελτίο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας: