AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Νοε 2012

Κουίκ: "Πλήρως παραδομένη στο μνημόνιο η Σάμος"


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στη Σάμο.

Μαύρες τρύπες στις υποδομές Δημόσιας Υγείας, απαξίωση της Παιδείας με κύριο στόχο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εξόντωση και των δύο βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της, στέρηση του αγαθού της ναυτιλιακής σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα γύρω νησιά και μηδενισμός της αγοραστικής και εμπορικής κίνησης, είναι τα θέματα που κυρίως τέθηκαν στον Τέρενς Κουίκ, από τους αντίστοιχους εκπροσώπους των φορέων που συνάντησε και συνεργάστηκε.

«Τα χωριά τελείωσαν. Παλεύουμε μόνοι μας. Οι Πρόεδροι βάζουμε λεφτά από τη τσέπη μας ακόμα και για τον ασβέστη για τις δεξαμενές ή το κανάβι που θα φτιάξουμε μιας δημοτική βρύση», είπε ένας από τους Προέδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων.

«Οι Σαμιώτες πρέπει να αγαπάνε παθολογικά το νησί τους για να παραμένουν εδώ, παρά την ανυπαρξία των υποδομών. Η ιδιαίτερη πατρίδα τους είναι παραδομένη στα Μνημόνια και σε μια απάνθρωπη συγκυβέρνηση», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ στη κάμερα της ΕΡΤ. Και πρόσθεσε:

«Αισθάνθηκα ντροπή με τις εικόνες στο Καρλόβασι, στο τριτοκοσμικό Κέντρο Υγείας που το κρατάνε ακόμα όρθιο οι ελάχιστοι φιλότιμοι γιατροί, νοσοκόμοι και διοικητικοί.

Όπως αισθάνθηκα ιδιαίτερη τιμή που μπήκα μέσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μίλησα με εργαζόμενους, καθηγητές και φοιτητές. Σε τέτοιες εποχές, ένας Βουλευτής δεν μπορεί να περάσει ούτε έξω από ΑΕΙ ήλθε ΤΕΙ, εκτός κι αν είναι του αντιμνημονιακού μπλοκ. Έπαθα σοκ όταν μία εργαζόμενη μου χάρισε ένα μπουκάλι σαμιώτικο κρασί, επειδή πήγα και άκουσα τα ζωτικά προβλήματά τους. Ήταν η μία από τις 4 που έχουν μπει στη λίστα για απόλυση. Τραγικό. Αυτό δεν πρέπει και θα πολεμήσουμε να μη συμβεί».

Στη συνάντηση που είχε ο Τέρενς Κουίκ με τον Δήμαρχο Στέλιο Θάνο, συζητήθηκε το οξύτατο πρόβλημα των χρηματοδοτήσεων και το πρόβλημα με τους εργαζόμενους, το οποίο θα γίνει εφιαλτικό μέσα στους επόμενους μήνες. Μεγάλο ζήτημα είναι και το πρόβλημα με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παραμένουν απλήρωτοι. Επίσης τέθηκε το τεράστιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά και τα Δωδεκάνησα, σε συνδυασμό με τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια.

Συνάντηση είχε ο Τέρενς Κουίκ και με τους εργαζόμενους στο Δήμο Σάμου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα θέματα που απασχολούν το κλάδο τους, με κυριότερο τον φόβο των επικείμενων απολύσεων εργαζομένων από τους ΟΤΑ και την μεγάλη δυσκολία να συνταγογραφούνται στο νησί τα φάρμακά τους.

Στο Νοσοκομείο Σάμου ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Σταμάτης Φιλιππής που είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, παρέδωσε επιστολή με σωρεία θεμάτων, τα οποία θα αναδειχθούν με ξεχωριστή κοινοβουλευτική δράση από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Καρλοβασίου, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και με πολλούς Προέδρους Τοπικών Διαμερισμάτων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου του μετέφερε την έκκληση των εμπόρων για ρύθμιση χρεών στο ΤΕΒΕ χωρίς πρόστιμα και προκαταβολές, αλλά και για γενναίες δόσεις στα ληξιπρόθεσμα της εφορίας.

Σε συνάντηση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και φοιτητών, αναλύθηκε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το πρόβλημα με το γνωστό πολυνομοσχέδιο που οδηγεί άμεσα σε απόλυση ενός σημαντικού αριθμού εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες του, αλλά και για το επικείμενο σχέδιο "Αθηνά" που αφορά την «αναδιάρθρωση - αναμόρφωση - ανασυγκρότηση» των δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχέδιο που πρόκειται να εφαρμοστεί άμεσα με κίνδυνο τη συρρίκνωση ή και κατάργηση Ακαδημαϊκών Τμημάτων στη Σάμο.