AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Νοε 2012

Οι κομματικές οργανώσεις της Σάμου για το Πολυτεχνείο


Στην 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 1973, αναφέρονται στα μηνύματά τους οι εκπρόσωποι των κομματικών οργανώσεων της Σάμου.

Μέσω του Προέδρου της Νίκου Στεφανή, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ αναφέρει : «Μπορεί σήμερα η ελληνική κοινωνία να μη κινδυνεύει από ανατροπές του πολιτεύματος και από πράξεις αντίθετες με το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, αλλά η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα η ελληνική πραγματικότητα έχει να αντιμετωπίσει καταστάσεις που θα αποτελέσουν κριτήριο για την πορεία της κοινωνίας μας, καταστάσεις που σχετίζονται με την οικονομία, τα εργασιακά και ιδιαίτερα το χώρο της παιδείας.

Το Πολυτεχνείο είναι ο σημαντικότερος αγώνας που δόθηκε στη σύγχρονη ελληνική ιστορία από τους φοιτητές και το μήνυμά του είναι και θα είναι διαχρονικό και επίκαιρο. Το Πολυτεχνείο δεν είναι μια ταξική διαμαρτυρία, δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο σε μερικούς ονειροπόλους και κυρίως δεν είναι πεδίο καπήλευσης από καμία παράταξη και καμία ιδεολογία. Αντίθετα είναι η κορυφαία πράξη αντίστασης απέναντι σε ένα ανελεύθερο καθεστώς, μια πράξη δημοκρατίας που αποτελεί υπόδειγμα για όλους μας. Είναι μια παλλαϊκή εξέγερσή, μια εξέγερση αχρωμάτιστη πέρα από κομματικές γραμμές.

Ελπίζουμε η θυσία αυτών των ανθρώπων να αποτελέσει το παράδειγμα για το μέλλον για όλους τους νέους σε κάθε δύσκολη χρονική στιγμή που θα έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία και γενικότερα η σύγχρονη ανθρωπότητα
».



Με τη σειρά τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων επισημαίνουν : «Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί μια ημέρα τιμής και έμπνευσης από τους  δεκάδες χιλιάδες πολίτες που πάλεψαν για την ελευθερία, και έδωσαν το αίμα τους για μια καλύτερη ζωή. Το ηρωικό και ελεύθερο φρόνημα του λαού, η πίστη του στα δημοκρατικά ιδεώδη και η επιθυμία του για μια ουσιαστική πολιτική και κοινωνική αλλαγή στη χώρα μας, του έδωσε το θάρρος και τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους τυράννους και να απαιτήσει Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία και άμεση Δημοκρατία. Ένα σύνθημα που είναι και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ.

Το Πολυτεχνείο αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της πατρίδας μας και το ενωτικό του πνεύμα και οι στόχοι του αγκαλιάζουν και σήμερα τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το Πολυτεχνείο πρέπει και σήμερα να γίνει φάρος αντίστασης ενάντια στη χούντα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η εγχώρια και ξένη τρόικα με το προσωπείο της δημοκρατίας και της σταθερότητας το μόνο που έχει ως στόχο της είναι η εξαθλίωση του λαού και η άνευ όρων παράδοση της Πατρίδας μας στους «σωτήρες». Πρέπει και σήμερα ο εξαθλιωμένος λαός  να βρει το θάρρος και τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους τυράννους και να απαιτήσει ξανά και πάλι ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκποιήσει την πατρίδα μας και καθημερινά θα εντείνουμε τον αντιμνημονιακό μας αγώνα
».