AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Απρ 2013

Υποβιβάζουν τον Α.Ο. Πολυκράτη - Διαμαρτυρία των φορέων της Σάμου


Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την απόφαση αναφορικά με την επανάληψη του αγώνα του Α.Ο. Πολυκράτη με τον Μίλωνα και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ), σύμφωνα με πληροφορίες, άλλαξε την απόφασή της και πλέον κατακυρώνει το παιχνίδι υπέρ του Μίλωνα!

Η απόφασή αυτή αλλάζει και τον βαθμολογικό χάρτη καθώς υποβιβάζεται η ομάδα της Σάμου, ενώ αντίθετα ο Μίλωνας ανεβαίνει στην 8η θέση κάτι που σημαίνει ότι σώζεται!

Πρόκειται σίγουρα για μία εντυπωσιακή αλλαγή… πλεύσης απ’ την πλευρά της ομοσπονδίας μέσα μάλιστα σε λιγότερο από ένα 24ωρο κι ενώ είχε φροντίσει να ενημερώσει επισήμως μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε την ιστοσελίδα της, ότι η αναμέτρηση θα επαναλαμβανόταν. Με ημερομηνία, με ώρα και με όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Το ερώτημα, βέβαια που γεννάται είναι τι προέκυψε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα και από το «ακυρώνει το τελικό αποτέλεσμα του επίδικου αγώνα», όπως αναφέρει το κείμενο της επιστολής που είχε στείλει η ομοσπονδία στον Α.Ο. Πολυκράτη, φτάσαμε στην αλλαγή των δεδομένων; Ποια μέτρα και ποια σταθμά άλλαξαν τα δεδομένα, φέρνοντας τους πανηγυρισμούς στα στρατόπεδα του Μίλωνα και της Πεντέλης (που ευνοείται απ’ την αλλαγή αυτή) και τη γκρίνια στους ανθρώπους της σαμιώτικης ομάδας;

Οι άνθρωποι του Α.Ο. Πολυκράτη δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους γι’ αυτή την αλλαγή δεδομένων, που στέλνει την ομάδα τους στο τοπικό πρωτάθλημα. Κι αυτό διότι θεωρούν ότι τα πράγματα ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα όσον αφορά την ένσταση του Μίλωνα, δεδομένου ότι απ’ την πρώτη στιγμή οι Νεοσμυρνιώτες ζητούσαν την επανάληψη της αναμέτρησης κάτι που αναφέρεται και στο Φύλλο Αγώνα.

Τώρα, ωστόσο, βλέπουν ότι τα δεδομένα άλλαξαν και μάλιστα… εν μία νυκτί, γεγονός που τους κάνει να αναρωτιούνται για το τι μεσολάβησε. Ποιοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο ώστε αντί η παραμονή στην κατηγορία – τόσο για τους ίδιους, όσο και για το Μίλωνα – να παιχτεί εντός των γραμμών του παρκέ, παίχτηκε εντός κάποιας αίθουσας;

Πηγή: infobasket.gr

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Α.Ο. Πολυκράτη, ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια Σάμου εξέδωσαν κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον άδικο, διαφαινόμενο υποβιβασμό της ομάδας της Σάμου.

Στο ψήφισμα αυτό αναφέρονται τα εξής:

"ΠΡΟΣ
1) Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 κ. Γιάννη Ιωαννίδη

2) Πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο

ΘΕΜΑ: «Απόφαση κατακύρωση νίκης υπέρ αντίπαλης ομάδας, που καταδικάζει τον Α.Ο. Πολυκράτη σε υποβιβασμό»
.

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως κεραυνό εν αιθρία πληροφορηθήκαμε την άνευ προηγουμένου απόφαση της Ε.Ο.Κ. να κατακυρώσει μονομερώς τη νίκη σε παιχνίδι καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Α.Ο. Πολυκράτη και της ομάδας του Μίλωνα, στην τελευταία.

Ο εν λόγω αγώνας έλαβε χώρα την 11.11.2012 στο Πυθαγόρειο Σάμου και έληξε με νίκη – εντός του αγωνιστικού χώρου- της ομάδας του Πολυκράτη. Κατόπιν αυτού, μετά την παρέλευση πέντε και πλέον μηνών και ενώ η ομάδα του Πολυκράτη, είχε εξασφαλίσει – επαναλαμβάνουμε εντός αγωνιστικών χώρων – την παραμονή της στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών για δεύτερη συνεχή χρονιά, ήρθαμε αντιμέτωποι με τα ως κάτωθι περιγραφόμενα:

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 1/2013 απόφασης του πρωτοβάθμιου μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου επί ενστάσεων κακής εφαρμογής Κανονισμού Παιδιάς, έγινε δεκτή ένσταση της ομάδας του Μίλωνα, για την οποία ουδέποτε λάβαμε γνώση ως προς την άσκησή της. Σημειωτέον, ότι η εν λόγω απόφαση εξεδόθη μόλις στις αρχές Απριλίου, ήτοι πέντε μήνες μετά την πραγματοποίηση του μεταξύ μας αγώνα. Για λόγους που δεν οφείλονται σε πταίσμα ή ολιγωρία του Πολυκράτη, δεν λάβαμε γνώση έγκαιρα και έγκυρα της εν λόγω απόφασης, ώστε να υποβάλλουμε τις γραπτές μας παρατηρήσεις με αποτέλεσμα την επικύρωση της εν λόγω απόφασης. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η επανάληψη του εν λόγω αγώνα, παρά τις ύπαρξη πληθώρας αντίστοιχων περιπτώσεων σε μεγαλύτερες κατηγορίες και διοργανώσεις, όπου αντίστοιχες ενστάσεις ουδέποτε έγιναν δεκτές.

Παρόλα αυτά και ενώ η Ομοσπονδία είχε επίσημα ανακοινώσει και δημοσιεύσει τη διεξαγωγή του επαναληπτικού αγώνα την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 13.00 στο Πυθαγόρειο Σάμου, η Ομοσπονδία άλλαξε την απόφασή της και πλέον κατοχυρώνει το παιχνίδι υπέρ του Μίλωνα, άνευ αγώνος. Η απόφασή αυτή αλλάζει και τον βαθμολογικό χάρτη, καθώς πλέον υποβιβάζεται ο Πολυκράτης.

Από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς έχουμε την βάσιμη εντύπωση, ότι ο Α.Ο. Πολυκράτης αντιμετωπίζεται εχθρικά σε σχέση με άλλες ομάδες. Ειδικά όμως αυτή η απόφαση, η οποία παραβιάζει κάθε διάταξη αθλητικών κανονισμών και νόμων αλλά και κάθε νόμιμη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αποτελεί ευθεία επίθεση στην ομάδα μας.
 
Ο Α.Ο. Πολυκράτης αποτελεί μια νησιωτική ομάδα της ελληνικής παραμεθορίου και έχει καταφέρει υπό ιδιαίτερα αντίξοες, οικονομικά και όχι μόνο, συνθήκες να αγωνιστεί ανταγωνιστικά επί δύο συνεχόμενες χρονιές στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Το επίτευγμά της αυτό έχει πραγματοποιηθεί εντός των γηπέδων και μόνο.
 
Βρισκόμαστε στο ακριτικό νησί της Σάμου, αρκετά μακριά, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεν θέλουμε όμως να πιστεύουμε, ότι αντί το μειονέκτημά μας αυτό να προστατεύεται, αλλά και να αντισταθμίζεται, από την επίσημη Πολιτεία και τα όργανά της, γίνεται όπλο που το χρησιμοποιεί για να υπονομεύσει και να φθείρει, όποια καλή προσπάθεια γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο.

Επειδή νιώθουμε, ότι με αυτήν την συμπεριφορά η ομάδα μας και κατ’ επέκταση ο τόπος μας, τιμωρείται για λόγους ακατάληπτους σε εμάς.

Επειδή η ως άνω απόφαση παραβιάζει κάθε μορφή δίκαιης απονομής (αθλητικής) δικαιοσύνης και τελικά καταλύει, στα σχετικά πλαίσια, το κράτος δικαίου και τη συνταγματικά προστατευόμενη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη στα όργανα της (αθλητικής) διοίκησης και δικαιοσύνης.

Επειδή καθόλα άδικα καταδικαζόμαστε σε υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ κερδίσαμε επάξια την παραμονή μας εντός του γηπέδου.

                                        ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
 
     και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την έωλη απόφαση της Ε.Ο.Κ. να κατοχυρώσει άνευ αγώνος το παιχνίδι στο Μίλωνα και σας καλούμε να αναιρέσετε την απόφασή σας αυτή, επιτρέποντας τουλάχιστον να διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας σύμφωνα με την αρχική, έγκυρη και έννομη, απόφαση, των αρμοδίων οργάνων.
Με εκτίμηση,      
Ο Δήμαρχος Σάμου                                       Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου
 Στυλιανός Θάνος                                          Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους
Ο πρόεδρος Α.Ο. Πολυκράτη                      Ο Γραμματέας Α.Ο. Πολυκράτη
Ευάγγελος Καρράς                                            Μαρίνος Σπηλιόπουλος"