AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Απρ 2013

Η Σάμος μάγεψε τη Θεσσαλονίκη!


Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η διήμερη 2η Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων - Πολιτισμού και Τουρισμού Σάμου.

Τα τρία καλαίσθητα περίπτερα της έκθεσης προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Σάμο στους Θεσσαλονικείς και αποτελούν το κίνητρο για αυτούς να επισκεφθούν άμεσα το όμορφο νησί μας.

  
Στο πρώτο από τα περίπτερα, παραγωγοί και επιχειρήσεις της Σάμου παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων του νησιού: το παγκοσμίως γνωστό κρασί, το ονομαστό ούζο, το μυρωδάτο μέλι, το βραβευμένο ελαιόλαδο, τα βότανα, τα παραδοσιακά γλυκά  κ.ά. Δεν έλειψαν και τα κεραμικά, με την περίφημη κούπα του Πυθαγόρα να κλέβει την παράσταση.




















Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τις ομορφιές της Σάμου από τα κατατοπιστικά φυλλάδια που διανέμονται δωρεάν στην έκθεση:




Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου (ΝΑ.Ο.Κ.) και το Samos Outdoor Activities δίνουν το "παρών" στην έκθεση με τον δικό τους πάγκο.




Ο διακεκριμένος Σαμιώτης chef Αντώνης Σαρρημαυρογένης παρουσίασε τη σαμιώτικη κουζίνα στους επισκέπτες αλλά και στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV 100.










Οι παρευρισκόμενοι τίμησαν (και με το παραπάνω) τις σαμιώτικες λιχουδιές του chef και των νεαρών μαγείρων που τον συνόδευαν.


Στο δεύτερο περίπτερο, τέσσερις φωτογράφοι, ο Νίκος Αγγελής, ο Μάκης Γαλαθρής, ο Γιάννης Καρακωνσταντής και ο Κώστας Πρωτόπαππας παρουσίαζουν εκπληκτικές καλιτεχνικές φωτογραφίες από τη φύση και τα χωριά της Σάμου και ουσιαστικά "προσκαλούν" με το δικό τους τρόπο τους θεατές να επισκεφθούν με την πρώτη ευκαιρία το νησί:






Το τρίτο περίπτερο είναι ένα μικρό, πολύ όμορφο λαογραφικό μουσείο που έστησαν με μεράκι τα μέλη του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων του χωριού Παγώνδας, "Η Ομόνοια":







Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας:



Το κέφι μετέδωσε στο κοινό το συγκρότημα παραδοσιακών χορών από τη Σάμο, το οποίο χόρεψε στους ρυθμούς της "Σαμιώτισσας" και άλλων παραδοσιακών σκοπών του νησιού, μαγεύοντας με τις φιγούρες τους όλους όσους παραβρέθηκαν στην έκθεση:







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: MY SAMOS BLOG

Αύριο Τρίτη, η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στη «Δυναμική Promotion Σάμου» που ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της:

Τον Σύλλογο Σαμίων Θεσσαλονίκης "Ο Πυθαγόρας", το Επιμελητήριο Σάμου, την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού Σάμου «Πυθαγόρας ο Σάμιος», τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών, τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η Ομόνοια», τον Ναυτικό Όμιλο Καρλοβάσου (ΝΑ.Ο.Κ), το «Κέντρο Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου», τον Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου,  καθώς και όλους τους επιχειρηματίες της Σάμου που στήριξαν τη διοργάνωση.