AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Απρ 2013

Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με στελέχη της Ε.Ο.Σ. Σάμου


Σύσκεψη μεταξύ του υπεύθυνου για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού Σάμου βουλευτή της Ν.Δ., Γιάννη Κεφαλογιάννη, και στελεχών της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το μέλλον των αγροτικών συνεταιρισμών - και ειδικότερα της οινοπαραγωγής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκπροσωπώντας το Υπουργείο, ο αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Μόσχος Κορασίδης. Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου εκπροσωπήθηκε από  τον πρόεδρό της, Ευάγγελο Χαριλάου, τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Βογιατζή και τον ταμία Ιωάννη Σκούτα.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των συνεταιρισμών ενόψει μάλιστα και της επικείμενης τροποποίησης του συνεταιριστικού Νόμου 4015/2011, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα της ρευστότητας στον οινοποιητικό κλάδο.

Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του, μετά το πέρας της σύσκεψης, τόνισε τα εξής:

«Στηρίζουμε την οινοποιία, έναν από τους σημαντικότερους μεταποιητικούς κλάδους της πρωτογενούς μας παραγωγής. Τα ποιοτικά ελληνικά κρασιά, όπως τα κρασιά Σάμου, αποτελούν άξιους “πρεσβευτές” της αγροδιατροφικής μας παραγωγής στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε τρίτες χώρες. Η υψηλή τους ποιότητα είναι το καλύτερο διαβατήριο για την προώθησή τους. Εξασφαλίζει ένα πρόσθετο εισόδημα σε παραγωγούς και μεταποιητές, ενώ συμβάλλει και στη συνολικότερη οικονομική ανάπτυξη της ακριτικής νήσου».

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προωθούμενης ενίσχυσης του ρόλου της αγροτικής παραγωγής στην αναδιαμόρφωση του εθνικού παραγωγικού μας μοντέλου. Η ανάγκη στήριξης των παραγωγών είναι επιτακτική. Τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι κοινές. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η νέα ΚΑΠ. Είχα την ευκαιρία να θέσω για άλλη μια φορά στους αρμόδιους φορείς τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων τόσο σε επίπεδο Κρήτης όσο και σε επίπεδο Σάμου. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μία ουσιαστική ενίσχυση του κλάδου, έτσι ώστε να αναδειχθεί η ποιότητα και η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων μας, γεγονός  που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας».

Πηγή: agrotypos.gr